Laboratorul de Artă vă invită pe 31 mai la pre-lansarea cărții de debut a autoarei Sarah Kornfeld – “What Stella Sees”, care va avea loc la Cafeneaua Cărturești. Sarah Kornfeld este autor, curator și producător american, cu o experiență profundă în susținerea organizațiilor care promovează mișcările culturale și sociale. S-a născut și a crescut în New-York în perioada în care Andrei Șerban și Liviu Ciulei au influențat teatrul din Statele Unite ale Americii. Impactul pe care l-au avut asupra comunității artistice americane și personalitatea lor au influențat crearea personajului principal din carte.
Evenimentul va lua forma unei discuții despre cartea “What Stella Sees” și experiența civică a teatrului în epoca modernă, moderate de curatorul și criticul de teatru Cristina Modreanu, seara continuând cu citirea unor pasaje din carte împreună cu actorul Constantin Dogioiu. O vom avea alături de noi și pe actrița Antoaneta Cojocaru cu care Sarah Kornfeld a început colaborarea la o piesă de teatru.
“Suntem foarte încântați să găzduim acest eveniment pentru Sarah, fiind un exemplu de tradiție îndelungată între artiștii din lumea teatrului români și americani. Este minunat să păstrăm în viața această tradiție și legătură “, a spus Antoaneta Cojocaru.
Cartea ”What Stella Sees” urma să se lanseze în Statele Unite pe 31 mai. Cove International Press a mutat data astfel încât publicul prezent la eveniment să poată primi un cod special pentru a obține cartea pe Amazon, să o citească și să ofere feedback autoarei (și editorilor) înainte de lansarea cărții în toamnă. Seara este numită “WHAT DID I GET WRONG?” – autoarea a scris despre un personaj de origine română fără să fi fost în România. Sarah invită publicul la un dialog deschis despre ceea ce a fost capturat sau nu în carte.
”Sunt onorată să fiu invitată de către Laboratorul de Artă să vorbesc membrilor comunității despre cum influențează experiența noastră de viață arta pe care o creăm. Laboratorul de Artă explorează ceva foarte important pentru mine și comunitatea artiștilor de teatru cu care am crescut: rolul civic al teatrului și instrumentele necesare pentru a trăi o viață cu sens în domeniul artelor creative. Sunt încântată să lansez romanul de debut ”What Stella Sees” în România, o cultură creativă pe care am fost crescută să o respect și să o admir ”, a menționat Sarah Kornfeld .
Evenimentul va avea loc la Cafeneaua Cărturești, începând cu ora 18:30. Intrarea este liberă cu rezervări la maria@laboratoruldeartă.ro.
Despre Sarah Kornfeld:
Romanul de debut al autoarei Sarah E. Kornfeld, ”What Stella Sees”, va fi publicat de către Cove International Publishers în toamna anului 2018. Sarah s-a născut în Brooklyn și a crescut în teatrul experimental din New York. De mică a fost atrasă de artă și-a început cariera în The Bread and Puppet Theater, Judon Poets Theater, The Ridiculous Theatrical Company și mai târziu în propria ei companie de teatru Tightrope Productions. A studiat Producție împreună cu Elise Bernhardt în cadrul Dancing in The Streets și Royal Court Theater of London. A absolvit Sarah Lawrence College unde s-a concentrat pe scris și coregrafie. Profesorul îndrumător pentru secțiunea coregrafie a fost Viola Farber, primă-dansatoare a companiei lui Merce Cunningham. Este un recunoscut producător și curator cultural care lucrează la nivel internațional cu artiști și organizații care se află la intersecția dintre arta, știința și etica, printre care se numără The Kitchen, Pop!Tech, The Institute for the Future, Raw Science TV, Netflix, Drago Publishing și altele. Este Profesor la Universitatea din San Francisco, School of Education, International + Multicultural Studies Department unde predă Cultural Curation la studenții de Master și Doctorat. Mai multe informații despre Sarah: www.sarahkornfeld.net
Despre Laboratorul de Artă:
Laboratorul de Artă este o organizație nonguvernamentală care susține tinerii artiști români, creează și susține inițiative culturale autohtone de valoare. Fiindcă ne-am asumat misiunea să trezim în lume creația, adevărul și libertatea, Laboratorul de Artă propune o serie de proiecte care oferă publicului oportunitatea de a experimenta contexte artistice revelatoare într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat.
Contact:
Maria Bucur – maria@laboratoruldearta.ro, 0762669802
Tatiana Gingărașu – tatiana@laboratoruldearta.ro, 0731 082 428
Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.
Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide