Viitoruri posibile – documentar radio

Revista Scena.ro a ajuns la nr. 54 (4)/2021
noiembrie 15, 2021
Terenul Întâlnirii – proiectul continuă cu prezentarea Academiei Mișcării din Polonia
noiembrie 19, 2021

Asociația Reciproca  are plăcerea de a prezenta “Viitoruri posibile – documentar radio”, a fost realizat în cadrul atelierului coordonat de Flaviu Petean, artist rezident la Focus Atelier #6 – Contra Cinismului.

Viitoruri posibile – documentar radio” este un documentar de 9 episoade despre comportamente, discursuri și realitatea climatica, o reflecție asupra incertitudinii viitorului în era schimbărilor climatice și asupra modalităților prin care întâmpinăm, ca indivizi și comunități, aceste schimbări.

Mai multe detalii despre fiecare episod pot fi găsite în evenimentul Facebook.

_____________________________________________________

21 noiembrie // 12.00 – 15.00 // EBS Radio// prezentare documentar și discuții live

21 noiembrie // 12.00 // Soundcloud // lansare episoade // link disponibil în curând pe pagina Facebook Focus Atelier

_____________________________________________________

Atelierul de documentar radio “Viitoruri Posibile” a explorat relația subiectivă a participanților și a locuitorilor din Cluj cu fenomenul schimbărilor climatice, analizând discursurile despre poluare și adaptare, cine le produce și cum sunt percepute ele la nivelul comunităților locale.

_____________________________________________________

Focus Atelier este o platformă de rezidențe dedicată schimbului liber de cunoștințe, viziuni și practici între artiști și experți din diferite domenii socio-umane. Pornită în 2015, de la „firul ierbii”, inițiativa a devenit unul dintre proiectele importante ale operatorilor culturali locali, beneficiind de-a lungul timpului de implicarea tuturor spațiilor independente de arte performative din Cluj.

Contra Cinismului  este cea de-a VI-a ediție a Focus Atelier. Dincolo de critica cinică, la îndemână și pasivă, ne întrebăm ce ne mai dă demnitate, speranță și libertate?

 

***

Focus Atelier #6 este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide