„Turneul dramaturgilor contemporani români” ajunge la București

Prezentare laborator interdisciplinar #INTERSECTII – joi 27 iunie, ora 19 MNAC
iunie 25, 2019
Silviu Purcărete – Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L.Caragiale”
iulie 3, 2019

Proiectul cultural „Turneul Dramaturgilor” vine în continuarea demersului Asociației Jamais-Vu, acela de a promova dramaturgia română contemporană și de a promova artiștii tineri.

În perioada martie-mai 2019 au fost realizate o succesiune de 3 micro-stagiuni la Teatrul Fix -Iași, Teatrul 74 – Târgu Mureș și Teatrul Auăleu – Timișoara, în cadrul cărora au fost prezentate spectacole care au la bază un text dramaturgic contemporan românesc: Cui i-e frică de Mitică sau Atenție, se taie apa! de Sever Andrei, în regia lui Matei Lucaci Grunberg, Procesul lui David M Golan, scris și regizat de Matei Lucaci Grunberg, și Dezintegrabilii, scris și regizat de Radu Dragomirecu.

Scopul proiectului este de a promova dramaturgia contemporană autohtonă și de a crea un dialog atât între dramaturgi, cât și între aceștia și publicul larg.

Ultima oprire va fi în București la POINT  în perioada 28-30 iunie 2019, unde teatrele partenere care au găzduit spectacolele din capitală sunt invitate să prezinte publicului bucureștean câte o producție din repertoriul lor, de asemenea având la bază un text contemporan al unui dramaturg român.

Astfel programul micro-stagiunii „Turneul Dramaturgilor” din București, la POINT, este:

28 iunie, ora 20:00 – invitat Teatrul 74

Semnale disperate către planeta Pluto de Elise Wilk, în regia lui Theo Marton

Semnale disperate către planeta Pluto este primul spectacol produs în cadrul celei de-a treia ediții a proiectului „Terapie socială prin teatru contemporan”, implementat de Teatru 3G și cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Târgu-Mureș.

29 iunie, ora 20:00 – invitat Teatrul Fix

School feat cool (spectacol-lectură), având la bază un text George Cocoș

Un text despre sistemul de învățământ. Sau despre alegeri și consecințele acestora. Sau despre echilibrul mereu chestionabil: înnăscut versus dobândit. Perspective diferite și nu prea, asupra impactului pe care îl pot avea contextul social, mediul familial și cel școlar.

Textul a fost selectat în cadrul Concursului de Dramaturgie „Corneliu-Dan Borcia”, iar spectacolul a fost produs  în cadrul MIC-RO Laboratorului de creaţie teatrală, proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, care s-a desfăşurat la Teatrul Tineretului în perioada februarie-noiembrie 2018.

30 iunie, ora 20:00, Teatrul Auăleu

HUOOOOO!!!,  text și regie: Ovidiu Mihăiță

Spectacolul cu piesa HUOOOOO!!! a avut peste 70 de reprezentații în mai puțin de un an de la premieră, jucându-se în toată țara atât în cadrul unor festivaluri de profil, cât și în cadrul unor evenimente private. Între timp, au avut loc peste 250 de reprezentații ale acestui spectacol.

Uneori, unii se simt atacați de acest spectacol, iar asta este minunat! Imaginați-vă un spectacol fără final, fără sfârșit, la care nu trebuie să aplauzi, un spectacol care nu are o durată fixă, poate ține o oră și jumătate, două sau trei. O tragicomedie politică, socială și umană.

Toate spectacolele se desfășoară în prezența dramaturgului, urmând ca după fiecare reprezentație spectatorii să fie invitați la un dialog cu acesta și cu întreaga echipă artistică.

De asemenea, pe parcursul proiectului dramaturgul și regizorul Matei Lucaci Grunberg împreună cu o echipă de actori au lucrat pornind de la ateliere de improvizație un text original abordând tema singurătății din perspective diferite, care au ca rezultat spectacolul Libretto Solitudine, ce va fi prezentat în data de 13 iulie la GreenHours, teatru-gazdă al producției Jamais Vu.  Colectivul coordonat de Matei Lucaci Grunberg, care a lucrat la acest spectacol, este format dinȘtefan Huluba, Sever Bârzan, Andrei Cătălin, Ana Șușca, Kostas Mincu, Mădălina Craiu, Reka Szasz.

Astfel publicul bucureștean se poate bucura de întâlnirea cu trei perspective diferite, inedite, curajoase asupra unor aspecte din societatea contemporană, în spectacole ce arată diversitatea teatrului independent din țară.

Ne vedem la teatru!

Proiectul cultural este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide