Tu cât poluezi pe net?, te întreabă IDEO IDEIS

Teatrul Tamási Áron îşi începe stagiunea 2019-2020 la Seghedin, cu premiera Operei de trei parale
iulie 24, 2019
In memoriam Florina Cercel
iulie 30, 2019

La a 14-a ediție de IDEO IDEIS ne-am înhămat la o temă grea: responsabilitatea. Adolescenții din România sunt nativi digital și petrec mult timp pe rețelele de social media, motiv pentru care campania IDEO IDEIS se referă în mod specific la responsabilitatea online, care îi privește în mod direct pe aceștia.

Am provocat adolescenți din comunitatea IDEO IDEIS să se filmeze vorbind despre comportamentele online care li se par nocive. Adolescenții au invocat trolling-ul, comentariile negative (bullying sau hate speech) și ipocrizia de a te prezenta altfel în mediul online decât ești în realitate, sau de a adera unor cauze pe care nu le susții decât virtual.

VEZI CLIPUL CAMPANIEI „Tu cât poluezi pe net?” 

86% dintre tinerii din România cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani intră pe net de pe telefonul mobil, iar 74% dintre ei au smartphone – procentul crește la 80 după vârsta de 18 ani.* Adolescenții de azi nu mai sunt influențați doar de familie, prieteni și colegi, ci foarte mult de informațiile din mediul online, la care au acces de mici.

*Studiul a fost realizat de Starcom România și poate fi consultat aici.

Conform aceluiași studiu, 32% dintre tinerii între 14 și 17 ani din România au încredere în influenceri. Cu aproape 400.000 de followeri pe Instagram și YouTube, Magdyz este una dintre cele mai cunoscute vloggerițe în acest segment de vârstă și s-a alăturat campaniei IDEO IDEIS cu un mesaj față de responsabilitatea influencerilor.

„O greșeală foarte mare pe care o fac creatorii de conținut: nu se afișează aproape de realitate și vă fac să credeți că viețile lor sunt perfecte. Sau se iau de aspectul vostru fizic reacționând la clipuri în care voi apăreți, fără să se gândească. Așa că dacă vreodată ai râs de altă persoană sau te-ai luat de ea pentru că nu avea aceleași principii pe care tu le ai, vreau să te întreb: Tu cât ai poluat pe internet?

***

9 spectacole de teatru profesionist, 9 de teatru tânăr, 5 filme noi, 24 de ateliere de educație non-formală pentru adolescenți, 16 dedicate alexăndrenilor, animații cu public și video-mapping: cu o temă ca responsabilitatea, a 14-a ediție de IDEO IDEIS propune un program dens celor 200 de liceeni din festival, vizitatorilor, dar și întregii comunități din Alexandria, cu activități gândite pentru toată paleta de vârste: de la 2 ani în sus.

IDEO IDEIS se desfășoară în perioada 06 – 12 august, la Alexandria. Intrarea la toate evenimentele cu public, în afara spectacolelor de teatru profesionist, este liberă. Biletele pentru spectacolele de teatru profesionist au prețul de 10 lei și pot fi achiziționate de la Sala Polivalentă și Terasa Conciato, începând cu data de 05 august. 

www.ideoideis.ro

https://www.facebook.com/ideoideis/

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide