Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer

Premiile Senatului UNITER si nominalizarile pentru Gala Premiilor UNITER 2021
mai 27, 2021
Festivalul Galactoria 2021
mai 31, 2021
Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer își propune să descopere noi talente din zona de spoken word în cadrul secțiunii de arte performative a proiectului și organizează în acest sens două ateliere intensive, pentru a descoperi voci poetice queer și a le ajuta să se dezvolte. Fiecare dintre cele două ateliere va avea câte 15 participanți și câte două componente: una de poezie queer și cealaltă de performance, desfășurate concentrat pe o perioadă de șase zile, la finalul cărora participanții vor susține o seară de performance în care vor arăta rezultatul muncii lor din timpul atelierelor. Sesiunile offline vor avea loc la Centrul de Teatru Educațional Replika.
Deadline-ul pentru aplicații la ambele ateliere este 2 iunie. Primul atelier are loc în perioada 7-12 iunie și va avea două etape. Mai întâi, pe 7,8 și 9 iunie, câte patru ore pe zi, artista Carolina Vozian va lucra cu cei 15 participanți pe partea de poezie queer și împreună vor crea texte queer care să-i reprezinte pe fiecare. În a doua etapă, pe 10, 11 și 12 iunie, cursanții vor lucra cu Maria Sgarcitu, muziciană și performer, și cu Paul Dunca/Paula Dunker, activist/ă al corpului queer, pe partea de performance a textelor. Iar pe 13 iunie va avea loc seara de performance.
Acest atelier se desfășoară exclusiv offline, este gratuit și deschis tuturor celor care pot să petreacă o săptămână în București.
Pentru înscrierea la primul atelier, doritorii sunt rugați să trimită un mail pe adresa arteperformative@triumfamiria.ro la care să atașeze un text deja scris (poezie, proză, o combinație dintre cele două sau altceva) și să răspundă la întrebarea: „Ce înseamnă pentru tine poezia queer?” sau să vorbească despre poetele/poeții care îi inspiră.
Cel de-al doilea atelier are loc în perioada 14-19 iunie și are, de asemenea, două etape. În perioada 14-16 iunie, cei 15 participanți vor concepe poeme queer sub îndrumarea poetei Medeea Iancu, pe Zoom. Iar pe 17, 18 și 19 iunie, aceiași cursanți vor lucra pe partea de performance cu Mihaela Drăgan, artistă multidisciplinară, urmând să arate ce au învățat cu un performance în seara de 19 iunie.
Pentru a se înscrie la acest atelier, doritoarele și doritorii trebuie să trimită un text (poem, eseu liric sau personal, texte feministe despre identitate și diferență), dar și un text de 300 de cuvinte despre cum arată viziunea lor despre viitor, pe adresa arteperformative@triumfamiria.ro. Atelierul este deschis tuturor persoanelor care pot petrece trei zile în București.
Persoanele care doresc să se înscrie sunt rugate să menționeze pe care dintre cele două ateliere le preferă.
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide