Tristețe & Melancolie ☞ spectacol lectură, regia Bobi Pricop

Call de proiecte – Boiling Point 2
ianuarie 20, 2019
Open Call pentru prima ediție de #FreeStyle Puppetry Țăndărică
ianuarie 25, 2019

George este o broască țestoasă, visătoare, încăpățânată, străveche, jucăușă și probabil nemuritoare. El tânjește după nisipul călduț din copilăria sa, de unde a ieșit din oul său parcă acum mii de ani. Tot aici vrea să și moară în cele din urmă. Cu vedere la mare. Și cu vaga speranță că în toate secolele pe care le-a traversat, nu a fost totul înșelătorie și nonsens. În amintirile sale, el nu mai diferențiază bine războaiele pe care le-a trăit în Troia și Persia și vacarmul care a urmat. Iubirile lui par să se amestece toate într-una singură, după o traiectorie romantică asemănătoare una cu cealaltă. Și-a pierdut legătura cu urmașii săi. Pentru a scăpa de singurătatea deplină, George inventează rețete prin care să se îmbogățească pe el însuși. El zâmbește cu gura sa de broască țestoasă și poartă un sac încărcat cosmic plin de depresii vesele, mereu și mereu.

„TRISTEȚE & MELANCOLIE sau cel mai cel mai singuratic George din toate toate timpurile” de Bonn Park, regia Bobi Pricop

Traducerea: Ciprian Marinescu
Video: Dan Basu
Muzică: Eduard Gabia
Distribuție: Mihai Smarandache și Nicoleta Lefter

Spectacolul lectură are loc în prezența autorului și este urmat de o sesiune de Q&A moderată de Mihaela Michailov.

INTRAREA ESTE LIBERĂ, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul lectură este realizat în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Creative Europe 2017 – 2020.

—————
✧ BONN PARK ✧

Născut în Berlin în 1987 și crescut în Berlin, Coreea și Paris, Bonn Park a studiat limbi și literaturi slave la Universitatea Humboldt (Humboldt-Universität zu Berlin) din Berlin.

Primele sale încercări ca regizor și autor au fost la teatrul Volksbühne Berlin. A fost regizor invitat la Universitatea de Arte din Zurich (Zürcher Hochschule der Künste ZHdK) și student oaspete al lui Werner Schroeter, Heiko Kalmbach și Frank Castorf. În 2011 a participat la un curs de scriere dramatică la Universität der Künste Berlin.

În 2011 a primit Premiul Heidelberger Stückemarkt pentru inovație pentru „Suferințele tânărului Super Mario în 2D” (“Die Leiden des Jungen Super Mario in 2D”). Piesa sa „Tristețe & Melancolie sau cel mai cel mai singuratic George din toate timpurile” (“Traurigkeit & Melancholie oder der aller aller einsamste George aller aller Zeiten”) a primit în 2014 Premiul Else Lasker Schüler Gesellschaft pentru dramaturgie și a fost nominalizată la Premiul pentru Tineri Dramaturgi Germani în 2016. Piesa a avut premiera în 2015 la Bonn, în regia Minei Salehpour. Producția radiofonică a fost realizată în 2015 la Deutschlandradio Kultur.

Ulterior, a primit angajamente la Theater an der Parkaue – Junges Staatstheater Berlin și Teatrul din Berlin (Chemnitzer Weihnachtsmarkt) și la Regiestudio din Frankfurt. În 2016 a câștigat Premiul Essen Autorentage pentru piesa „Ținem doliu după Bonn Park” (“Wir trauern um Bonn Park”). Piesa „Chiorăitul Căii Lactee” (“Das Knurren der Milchstraße”) a primit Premiul I la Berlin Theatertreffen Stückemarkt în 2017, inclusiv o solicitare din partea Teatrului de Stat Badische din Karlsruhe, iar premiera a avut loc la Teatrul Bielefeld în 2017 și a fost regizată de însuși Bonn Park.

—————
Fabulamundi. Playwriting Europe este un proiect de colaborare între teatre, festivaluri și instituții culturale din 10 țări europene (Italia, Franța, Germania, Spania, România, Austria, Belgia, Marea Britanie, Polonia și Cehia), co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Creative Europe. Reţeaua urmăreşte să sprijine şi să promoveze dramaturgia contemporană în Europa, cu scopul de a consolida şi îmbogăţi activităţile şi strategiile profesioniştilor şi ale artiştilor care activează în domeniu, şi a oferi autorilor dramatici posibilităţi de conectare, întâlniri multiculturale şi dezvoltare profesională.

În cadrul acestui proiect, aflat la a treia ediție, la Teatrul Odeon au fost realizate în perioada 2012-2016, 8 spectacole lectură din dramaturgia tuturor țărilor partenere. Piesele traduse au fost publicate în 2015 și 2016 în volumele „Dramaturgie italiană contemporană” și „Dramaturgie europeană contemporană”, la Editura Cheiron și Fundația Culturală „Camil Petrescu”. Kepler-438b de Guillem Clua, regia Bobi Pricop, a fost prima producție realizată în cadrul acestui proiect, urmată în 2018 de GARDENIA de Elzbieta Chowaniec (Polonia), regia Zoltán Balázs (Ungaria).

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide