Trei rezidențe pentru dramaturgi, la FITPT Iași

Festivalul Internațional de Statui Vivante, ediția a VIII-a
mai 17, 2018
Jurnal de festival – NOVA, prima ediție
mai 21, 2018

Un proiect de colaborare între două evenimente culturale de top, Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), organizat de Teatrul Luceafărul, și Festivalul Internațional de Literatură și Traduceri (FILIT), organizat de Muzeul Național al Literaturii Române, se va materializa în acest an prin trei rezidențe pentru dramaturgi, din cele șase în total asigurate de FILIT. Beneficiarii rezidențelor vor beneficia de transport, cazare timp de o lună și un onorariu de 2.000 lei. Fiecare rezidenţă se derulează pe o perioadă de 30 de zile, între 1 iulie –20 septembrie, pentru autorii de texte pentru teatru, într-un interval ales de către beneficiar.

Pentru înscriere, autorul/autoarea trebuie să pregătească următoarele:

  1. formular de înscriere, disponibil electronic pe site-ul MNLR;
  2. copie după cartea de identitate;
  3. numele proiectului de rezidență și o scurtă descriere (max. 2000 de semne);
  4. curriculum vitae.

Perioada de înscriere este 6 – 30 mai 2018, iar dosarele se vor transmite în format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. După evaluarea dosarelor, rezultatele vor fi anunţate la data de 14 iunie 2018, pe site-urile www.muzeulliteraturiiiasi.ro, www.filit-iasi.ro și www.luceafarul-theatre.ro.

Persoană de contact: Daniela Ștefan (Iași, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40  0232.410.340, +40 747.499.400).

Textele scrise de dramaturgii în rezidență vor fi prezentate ca spectacole-lectură în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPTI, 4-11 octombrie 2018). Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași a fost acreditat de Asociația Europeană a Festivalurilor cu sediul la Bruxelles ca Festival Remarcabil, de un juriu internațional prezidat de Sir Johnathan Mills, fost director al prestigiosului Festival Internațional de Teatru de la Edinburgh. Tematica textelor pentru teatru trebuie să se adecveze profilului FITPTI, adică să aibă în vedere problematica adolescenței și a adultului tânăr.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide