Teatrul de Comedie a aniversat online 60 de ani de activitate

Teatrul Național Radiofonic și Radio România Actualități – premiere pe final de 2020
decembrie 27, 2020
#SafeSpoTT 2021
ianuarie 13, 2021

Marți 5 ianuarie, începând cu ora 12.00Teatrul de Comedie a marcat aniversarea a 60 de ani de la înființare printr-un program special, desfășurat exclusiv online, pe canalele de Facebook și Instagram. Modalitatea de a sărbători virtual a însemnat bucuria de a continua buna tradiție a reunirii familiei Teatrului, deschisă prin cuvântul de bun-venit adresat de George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, urmată de transmiterea mesajelor de „La mulți ani” din partea colegilor, prietenilor, cronicarilor și jurnaliștilor (Ion Caramitru, Andrei Șerban, Eugen Racoți, Marina Constantinescu, Attila Vizauer, Horațiu Mălăele), dar și de difuzarea serialului „Amintiri din teatru”, în care actorii Teatrului de Comedie povestesc prima lor amintire de aici.

Totodată, ne-am bucurat împreună cu toți urmăritorii noștri online de retrospectiva inedită Comedie stories, un best OF al momentelor importante din istoria Teatrului, în care am avut ocazia să îi revedem pe toți marii actori care au făcut parte din această echipă (Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Iurie Darie, Stela Popescu etc.), dar și fragmente din cele mai noi producții. Conceptul și editarea video au fost realizate de Mihnea Irimia și Mihai Bendeac. Tot o retrospectivă, de data aceasta a tuturor aniversărilor defășurate de 5 ianuarie, a permis spectatorilor virtuali să revadă momente inedite de la aniversarea a 10 ani de existență (5 ianuarie 1971) sau aniversarea celor 50 de ani (5 ianuarie 2011), atunci când s-a reunit în sala din Centrul Vechi majoritatea celor care au format echipa artistică de la începuturi (link AICI). Ne-am propus să realizăm și o comparație între primul spectacol programat pe această scenă și ultima premieră a anului 2020, astfel că am dat naștere materialului THEN&NOWîn care actrița Lamia Beligan amintește despre Celebrul 702, iar Cătălin Ștefănescu vorbește despre Afară, departe, pe câmp, ultima producție a Teatrului din 2020.

Nu am putut încheia aniversarea fără lansarea unor noi proiecte, care se vor desfășura pe durata întregii stagiuni 2020-2021. Astfel, am difuzat primul episod din seria spectacolelor lectură – Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea, regia și adaptarea Dragoș Huluba. Am continuat cu Revizitări ale marilor dramaturgi, un proiect desfășurat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, care aduce în prim-plan texte inedite ale dramaturgiei românești, prin lecturi susținute de actorii Teatrului de Comedie. Primul episod a fost dedicat lui George Ciprian, prin lectura „Protecție”, a actorului Marius Florea Vizante. Nu în ultimul rând, a avut loc debutul sketch show-ului Meniul zilei, scenariu și concept Bogdan Cotleț și Dan Rădulescu.

Seara s-a încheiat cu difuzarea documentarului Comedia REMIXrealizat în anul 2014 de Cristina Modreanu și Maria Drăghici, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide