Teatrul Avangardia lansează platforma MicroTeatru online

Telciu 2020. Platformă rurală de educație prin cultură
iulie 17, 2020
Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc: un dicționar de teatru pentru secolul 21: www.dmtr.ro
iulie 21, 2020

Teatrul Avangardia implementează în România un concept de mare succes pe plan internațional – MicroTeatrul. Este vorba despre piese de 15-20 de minute, la granița dintre teatru și film.

MicroTeatru by Avangardia este un concept cultural creat și produs special pentru mediul digital, pornind de la un trend extrem de popular în ultimul deceniu în Spania și în America Latină.

Genurile abordate variază de la comedie la thriller polițist, dramă sau comedie neagră.

Durata pieselor și temele abordate le fac ideale pentru vizualizarea online in scurte pauze de relaxare.

Din distribuțiile pieselor de microteatru fac parte actori care joacă și producțiile de mare anvergură ale Teatrului Avangardia: Șerban Pavlu, Medeea Marinescu, Istvan Teglas, Ștefana Samfira, Ioana Barbu, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Șerban Gomoi, Camelia Pintilie, Victoria Cociaș, Cristi Iacob, Ioana Mărcoiu, Andreea Mateiu dar și artiști aflați la prima colaborare cu Teatrul Avangardia precum Irina Sârbu, Vlad Bălan sau Andreea Hristu.

Spectacolele pot fi vizionate pe platforma www.MicroTeatru.ro în sistem Pay per View.

În acest moment sunt disponibile pentru vizualizare 4 piese, urmând să apară în curând și altele noi. Teatrul Avangardia își propune să producă piese de MicroTeatru online într-un ritm de 4 piese pe lună.

Printre temele abordate se numără: prietenia dintre două foste colege regăsite pe facebook care au multe în comun, inclusiv un iubit (comedia Ele), nevoia de dragoste a unui actor trecut de prima tinerețe, după 40 de zile de izolare (comedia Iubire la Distanța), o vacanță relaxantă în care două cupluri vor avea parte de surprize și senzații tari (comedia Una Mică), un weekend romantic care se tranformă într-o  noapte de coșmar ( thrillerul Pe Întuneric), unde poate duce acceptarea violenței domestice (comedia neagra L-am ucis pe Paco), dragostea și speranța (drama Dragoste în vreme de coronavirus).

Conceptul MicroTeatru online este produs și implementat de Echipa Teatrului Avangardia, unul dintre cele mai importante teatre independente din București printre ale cărui producții se numără: Demnitate, Magnolii de Oțel, Și din 10 N-a Mai Rămas Niciunul, Intriga, Șeful, TOC TOC, În Ploaie.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide