Teatru german contemporan adaptat în filme

TNTm / Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului Identitate
iunie 5, 2018
HoARTiu Malaele – lansare de carte la Librarium TNB
iunie 14, 2018

Goethe-Institut București organizează o serie de trei proiecții de filme adaptate după piese de teatru german contemporan. Contextul proiectului este proaspăt lansata rubrică dedicată teatrului de pe site-ul institutului. Aceasta găzduiește o colecție de peste 50 de drame scrise în limba germană a căror traducere în limba română a fost realizată cu sprijinul institutului.

După UNATC, a doua locație care găzduiește o proiecție de film din această serie este Centrul de Teatru Educațional Replika:
Filmul Dora oder Die sexuellen Neurosen unserer Eltern | Dora sau Nevrozele sexuale ale părinților noștri, în regia lui Stina Werenfels, este o adaptare din anul 2015 a piesei scrise de
dramaturgul elvețian Lukas Bärfuss. Fiind unul dintre autorii de top din spațiul cultural de expresie germană, Bärfuss este deja bine cunoscut și jucat și în afara acestuia. Filmul, care a avut  premiera la Berlinale în 2015, vorbește despre Dora, o fată de 18 ani care suferă de o afecțiune psihică. După ce mama ei decide să i se sisteze medicația, Dora se trezește din amorțeala indusă de pastile și începe să își descopere corpul, senzualitatea și, în final, sexul. Proiecția va fi urmată de o discuție cu jurnalista Venera Dimulescu, membru al Casei Jurnalistului, și Mihaela Michailov, dramaturg și membru al echipei Replika.
Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, la ora 19:00, la Centrul de Teatru Educațional Replika (Str. Lânăriei 93-95). Filmul va fi proiectat în germană cu subtitrare în engleză, intrarea fiind liberă pe bază de rezervare: 0732.101 860 / 0787.714 551 sau centrulreplika@gmail.com.

Mai multe detalii despre traducerile în română ale pieselor lui Lukas Bärfuß, inclusiv Nevrozele sexuale ale părinților noștri, puteți găsi pe noua noastră pagină de internet.

Eveniment organizat de Goethe-Institut București în colaborare cu Centrul de Teatru Educațional Replika.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide