Teatrelli anunță deschiderea înscrierilor la un casting pentru performance-ul work in progress „Tranzacții”, realizat în cadrul unui proiect internațional

RĂMAS BUN, FLORICA ICHIM! (27 noiembrie 1938 – 27 februarie 2022)
februarie 28, 2022
OPEN CALL Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică. Ediția a VII-a, 2022 la Reactor de creație și experiment, Cluj
martie 3, 2022

„Tranzacții, noua producție work in progress creart/Teatrelli, face parte dintr-o serie de cinci proiecte concepute în luna octombrie 2021, în cadrul atelierului inițiat de Festivalul Internațional dedicat Tinerilor Regizori – Theatre Networking Talents (TNT), organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și coordonat de regizorul Bobi Pricop, în parteneriat cu programul New Stages Southeast al Goethe-Institut. La casting se pot înscrie atât performeri, cât și actori cunoscători ai limbii engleze, iar aplicațiile pot fi depuse până pe 9 martie. Regia performance-ului va fi semnată de Krisztián Kiliti, iar textul dramatic îi aparține Ioanei Hogman.

 

Înscrierile pentru castingul lansat de Teatrelli, în vederea montării primei etape a performance-ului work in progress „Tranzacții, se desfășoară în perioada 2-9 martie 2022. Este important ca performerii și actorii interesați să aibă cunoștințe sau afinități cu unul dintre domeniile: psihoterapie, training personal, tehnician de masaj. De asemenea, este importantă cunoașterea limbii engleze. Procesul de lucru cu regizorul Krisztián Kilitise se va desfășura în limba engleză, chiar dacă limba de prezentare a performance-ului este limba română.

 

În această primă etapă, producția work in progress „Tranzacțiiva fi prezentată sub forma unei lecturi performative de tip unu la unu (câte 1 spectator și 1 performer).  Spectacolul își propune să arunce o privire asupra nevoilor, dorinţelor, dar şi decepţiilor noastre, prin lentila unor meserii care implică experienţa apropierii. Demersul spectacolului lansează întrebări despre ce altceva se găsește, de fapt, în spatele unei tranzacţii atunci când plătim pentru un serviciu, dincolo de produsul concret şi suma aferentă.

 

 

Pentru înscrierea la casting sunt necesare:

 

  • Biografia performerului/actorului;

 

  • Scurtă înregistrare video în limba engleză în care performerul sau actorul povestește despre experiența sau interesul pentru domeniul ales;

SAU

  • Înregistrare video în care performerul sau actorul citește în limba română un fragment la alegere, dintre cele puse la dispoziție de echipa performance-ului; Textele pot fi accesate și descărcate direct de la acest link: https://bit.ly/3tjZxwh sau de pe site-ul teatrelli.com;

Cei interesați sunt rugați să transmită materialele (biografia și înregistrarea – sub forma unui link Youtube sau Vimeo) în perioada 2-9 martie (inclusiv), la adresa de mail teatrelli@creart.ro.

 

Etapele de desfășurare ale castingului

 

2-9 martie: Înregistrarea aplicațiilor;

 

10-13 martie: Selectarea listei scurte a candidaților;

 

14 martie: Anunțul selecției pentru prima etapă a castingului;

 

15-17 martie: Casting Zoom cu peformerii și actorii selectați în cadrul primei etape, cu participarea regizorului și a dramaturgului;

 

18 martie: Anunțarea distribuției;

 

Din distribuția performance-ului work in progress „Tranzacțiivor face parte în total cinci performeri/actori, urmând ca trei dintre aceștia să fie selectați în urma castingului. Echipa spectacolului este formată din Krisztián Kiliti (regizor) și Ioana Hogman (dramaturg). Spațiul de desfășurare este Teatrelli/Galeria creart. Repetițiile vor avea loc în perioada 4 – 8 aprilie, iar reprezentațiile aferente primei etape a producției work in progress sunt programate pe 9 și pe 10 aprilie.

 

Poiectul „Tranzacții” este rezultatul unui workshop desfășurat la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, între 18 și 22 octombrie 2021, în cadrul TNT X New Stages Southeast,unde tineri dramaturgi și regizori au lucrat timp de trei zile alături de mentorii Rebekka Kricheldorf și Cristian Popescu, curatorul proiectului fiind regizorul Bobi Pricop.

 

Cele cinci proiecte rezultate în urma atelierului au fost prezentate într-un showcase online în octombrie 2021, la care au participat managerii teatrelor partenere – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu – Secția Germană, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț și Teatrelli. Fiecare proiect a fost adoptat de către un teatru partener, iar cele cinci echipe regizor-dramaturg au intrat în perioada de dezvoltare a pieselor rezultate prin sesiuni de lucru împreună cu echipele teatrelor partenere. Ulterior, proiectele pot fi dezvoltate, de asemenea, pentru a intra în repertoriul teatrelor producătoare, iar cele mai bune lecturi performative/spectacole rezultate vor fi prezentate în Germania în etapa finală a proiectului „New Stages Southeast” în 2023.

 

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – creart. Ca spațiu cultural alternativ dedicat artelor spectacolului, Teatrelli se dezvoltă, din punct de vedere al strategiei curatoriale, într-un laborator artistic cu public, axat pe producții inovatoare de teatru și dans, serii de performance-uri work in progress, precum și dialoguri culturale. Structura modulară a sălii permite ca fiecare nou spectacol să modifice set-up-ul spațiului, invitând publicul să descopere noi modalități de a experimenta și a recepta teatrul.

www.teatrelli.com

www.facebook.com/teatrelli

www.instagram.com/teatrelli/

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide