Tamara Buciuceanu Botez: teatrul ca un joc subtil de credință și încântare

Maria Manolescu primește Premiul Scena.ro pentru dramaturgie la PREMIILE „SOFIA NĂDEJDE” PENTRU LITERATURĂ SCRISĂ DE FEMEI
octombrie 15, 2019
30 de ani după. Scena românească la trei decenii după căderea zidului
octombrie 23, 2019

Pornit de mic copil într-o lume de visare am creat un joc subtil de credinţă şi încântare. Şi de-aş fi azi întrebată ce altceva aş vrea să fac, zic că aş lua încă o dată, şi încă o dată, de la cap. Şi când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă seara, poate vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara”, a spus Tamara Buciuceanu, în 2011, la ceremonia organizată de Teatrul Metropolis, când actrița a primit o stea pe Aleea Celebrităților din București.

Cunoscuta actriță Tamara Buciuceanu Botez care a încântat generații întregi cu rolurile interpretate, a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Tamara Buciuceanu-Botez va fi depus, joi, 17 octombrie, la ora 13.00, la Teatrul Bulandra – Sala „Toma Caragiu”. Vineri, la ora 9,30, sicriul va fi dus la Biserica Sf. Gheorghe Nou, actriţa urmând să fie înmormântată, în aceeaşi zi, la Cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti, potrivit Teatrului Metropolis.

În 2013, Bogdana Darie a lansat volumul „Tamara Buciuceanu. O viaţă închinată scenei”. Riguros documentată şi realizată pe baza a numeroase interviuri cu Tamara Buciuceanu-Botez, precum şi cu prieteni şi colegi de scenă ai artistei, cartea prezintă viaţa şi evoluţia profesională a uneia dintre cele mari actriţe a teatrului, operetei şi cinematografiei româneşti. Supranumită „Doamna comediei româneşti”, artista a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide