Superwomen în primul număr din 2024 al revistei de artele spectacolului Scena.ro!

Radio Romania anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova
martie 15, 2024
Teatrul Nottara lansează Concursul de Dramatizări „Horia Lovinescu”
martie 19, 2024

Actrița Ilinca Manolache este prima din seria Superwomen, care debutează în numărul nr. 63 (1)/2024 al revistei de artele spectacolului Scena.ro. Este vorba despre o serie de personalități feminine care expandează prin mijloace creative orizontul cultural local și a căror voce decupează în spațiul public o zonă de reflecție etică, esențială pentru evoluția societății. Acestea vor apărea pe coperțile revistei Scena.ro în 2024, fiind recunoscute astfel ca importanți vectori de schimbare etică și estetică a spațiului performativ românesc.

Numărul 63 (1)/2024 lansat în luna martie recunoaște impactul femeilor asupra scenei locale și internaționale prin mai multe articole, printre care un interviu realizat de Oana Cristea Grigorescu cu regizoarea Ozana Nicolau despre teatrul social și spectacolul ei ReStart având ca subiect violența domestică, o relatare semnată de Irina Wolf despre recente noi producții germane, cu titlul Două variante de deconstruire a patriarhatului, rubrica Profil de dramaturg dedicată de către Alina Nelega autoarei Olga Macrinici, dar și relatări despre festivaluri semnate de Aura Poenar și Miruna-Alexandra Grozav. Ne bucurăm să avem în acest număr și rubricile obișnuite ale revistei, mai ales că trei dintre semnatarele acestora, Mirella Patureau (Ninsorile de altădată), Oltița Cîntec (Contrasens) și Irina Wolf (In/Out) sunt nominalizate la Gala Premiilor UNITER 2024 la Premiul pentru ”Cel mai bun critic de teatru”.

Alte subiecte din acest număr sunt: înnoirea Teatrului Masca, sub impactul proiectului gândit de regizoarea Catinca Drăgănescu cu accent pe prezența în cartier, cele mai recente spectacole semnate de regizorul Andrei Măjeri, recent nominalizat la Premiul pentru cel mai bun regizor pentru spectacolul Cine l-a ucis pe tata? de Edouard Louis, un eseu semnat de Horea Poenar despre un proiect muzical inedit care sondează ”partea dinspre jazz a lui Enescu”, un amplu interviu realizat de Mircea Sorin Rusu cu criticul de teatru german Georg Kasch, redactor al platformei nachtkitik.de.

***

Scena.ro dezvoltă conceptul de interactivitate prin includerea în articolele în print a unor coduri QR care pot fi citite direct cu camera foto a telefonului sau cu aplicația QRCode descărcată gratuit în orice telefon smart sau tabletă. Cititorul poate astfel să adauge articolului pe care îl citește informații foto, video sau articole complementare, prin intermediul device-ului electronic preferat. Acest nou instrument de navigare instant asigură și legătura permanentă dintre conținutul editorial care apare în ediția în print a Scena.ro și conținutul care apare exclusiv online pe site-ul www.revistascena.ro.

Varianta în print a revistei se găsește în librăriile Humanitas, Cărturești și Librarium din București și din țară, dar poate fi comandată și online pe site.

***

Scena.ro este editată de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS).

Revista este un proiect independent, care depinde de cititorii săi! Campania de abonamente pentru 2024 este în curs: pentru abonare trimite un email pe adresa scena.ro@gmail.com cu numele complet și adresa, urmând să primești instrucțiuni pentru efectuarea plății. Abonamentul reînnoit costă 70 lei, iar un abonament nou 75 lei. Oricând te abonezi primești acasă, retroactiv, toate numerele din acest an!

Numărul 63 a beneficiat de susținerea financiară a UNITER din fondurile pentru timbrul teatral.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide