Spectacolul Elektra invitat la Romanian Creative Week de la Iași!

Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului „Atelier” a ajuns la cea de-a 30-a ediție și se desfășoară în Baia Mare, în perioada 07– 15 iunie 2024
mai 12, 2024
PESCĂRUȘUL – premieră
mai 14, 2024

Spectacolul Elektra, în regia lui Botond Nagy se va juca în cadrul Romanian Creative Week de la Iași. Producția Elektra, după tragedia lui Sofocle, este programată la Sala CUB” (Teatrul Național din Iași) pe 15 mai, ora 20.00.

Elektra a fost nominalizată la premiile UNITER 2024 pentru Cea mai bună regie și Cel mai bun lighting design.

Spectacolul „Elektra”. Credit foto: Teatrul Național Iași

Spectacolul „Elektra”. Credit foto: Teatrul Național Iași

Romanian Creative Week este un eveniment cultural și creativ care își propune să pună în valoare talentul artistic și creativ divers al țării. Scopul evenimentului este de a scoate în evidență diversitatea culturală a României și industriile creative inovative. Evenimentul găzduiește o varietate de forme artistice, inclusiv artă vizuală, design, teatru, film, muzică etc. Romanian Creative Week oferă o platformă unică pentru artiști, designeri și profesioniști creativi pentru a construi rețele, a colabora și a transforma idei noi în realitate, totodată prezentând publicului larg energia creativă și potențialul de inovație al României.

„Fără îndoială, creația înfăptuită de Csilla Albert în Electra e una de excepție. Ea îmbină structura de tragediană, de o anumită sobrietate, cu aceea, aparent necontrolată, de a exprima disperarea de a fi socotită roabă la curtea regelui și a mamei adultere. Din vocea actriței se revarsă sfâșietoarea suferință a unui celebru personaj venit din Antichitatea greacă spre a transmite jelania apăsătoare a Electrei într-o manieră mai puțin “teatrală”, cât fulminantă, de o reală sinceritate a rostirii. ” – scria Adrian Țion despre Elektra.

La realizarea spectacolului au contribuit: Dragoș Buhagiar (scenografia), Ágnes Kali (dramaturgia), Claudiu Urse (muzica originală și sound design). Light design-ul este semnat de Botond Nagy.

Personajul principal, Electra, este interpretat de Csilla Albert, distribuţia fiind întregită de actorii: Enikő Györgyjakab, Lóránd Váta, Tamás Kiss, Róbert Kardos M. și Eszter Román.

Biletele pentru spectacolul Elektra de la Iași pot fi achiziționate de pe site-ul myticket.ro, iar biletele pentru spectacolele de la Cluj pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Teatrului (zilnic între orele 10.00 – 14.00) şi online de pe site-ul huntheater.biletmaster.ro.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide