Scena.ro la Bucharest Pride 2023

Ideo Ideis Festivalul #18, cu spectacole de teatru despre cine suntem
iulie 22, 2023
Ideo Ideis Festivalul #18: Noutăți cinematografice absolute și invitați din lumea filmului la Cinemateca Târzie
august 7, 2023

Vineri, 28 iulie, de la ora 18.00, la Manasia Hub (Str.Stelea Spătarul 13, București) va avea loc o masă rotundă pornind de la Dosarul “Reprezentări queer în teatrul și audiovizualul Made in România” apărut în nr. 59(1)/2023 al revistei de artele spectacolului Scena.ro, cu scopul deschiderii subiectului și către alți artistx sau profesionistx din România ale căror cariere și preocupări au tangență cu această temă, în teatru, audiovizual, cinema sau artele plastice din România. Vor participa la discuție: Răzvan Mazilu, coregraf și regizor, Valentina Iancu, scriitoare cu studii de istoria artei și teoria imaginii, Bogdan Georgescu, dramaturg și regizor, persoană non-binară, Leta Popescu, regizoare de teatru, Zarug, de nedescris, fashion designer, tv host, cântăreț, actor ocazional și permanent figurant și Patrick Brăila, activist trans, cineast și performer.

Evenimentul este inclus în programul Bucharest Pride 2023 și este organizat de George Albert Costea, cu sprijinul ACCEPT.

Dosarul special “Reprezentări queer în teatrul și audiovizualul Made in România” a apărut în primul număr din acest an al revistei și a deschis o conversație de mult așteptată de lumea teatrului din România printr-o lansare urmată de Q&A la Institutul Francez din România la București, urmată de prima emisiune dedicată acestei teme difuzată de TVR Cultural.

Din această săptămână dosarul este disponibil online aici: https://revistascena.ro/editorial/dosarul-special-reprezentari-queer-in-teatrul-si-audiovizualul-made-in-romania/

***

Bucharest Pride 2023 | 21 – 29 iulie
Visible Love. Visible Families.

Bucharest Pride 2023 este despre familie și despre dreptul de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen. Sărbătorim iubirea și puterea comunității LGBTQIA+ din România printr-un maraton de evenimente.

Pregătește-te pentru Pride Park: un spațiu în aer liber în care sărbătorim cultura și comunitatea queer din România printr-o serie de concerte, performance-uri și ateliere.
Bucharest Pride Park 2023 | 26 – 29 iulie| Parcul Izvor

#BucharestPride este festivalul anual organizat de Asociația Accept, dedicat de 18 ani drepturilor persoanelor LGBTQIA+ și aliaților.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide