Sala Omnia, Casa Dansului Contemporan – Întâlnire la CNDB – 4 octombrie – ora 18.00

PĂCALĂ NU-I. Noi realități teatrale pentru copii și adolescenți
septembrie 26, 2018
Începe FITPTI 2018
octombrie 3, 2018

Dragii noștri,

Vă așteptăm joi, 4 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Stere Popescu, Bld. Mărășești, nr. 80-82, să discutăm, pe schițele aprobate de arhitecți, despre viitoarea Casă a Dansului Contemporan, așa cum va arăta ea.

Sala Omnia, despre care am tot vorbit în ultimii doi ani în diferite contexte, mai mult sau mai puțin performative, a trecut din administrarea Operei Naționale din București în administrarea Centrului Național al Dansului București în urma unei hotărâri de Guvern aprobate în septembrie 2016.

După îndelungi demersuri întreprinse de CNDB în cei 14 ani de existență pentru (spațiu de) reprezentare a dansului contemporan în România, ne bucurăm să vă anunțăm că în spațiul de pe Cristian Popișteanu numărul 3 vor începe curând lucrările, de data aceasta în plan fizic, după eforturile birocratice depuse până acum.
Arhitectul Florin Gros – șef de proiect –  ne va prezenta schițe și propunerile care vor transforma spațiul într-o casă a dansului contemporan așa cum ne-am dorit cu toții.
Întâlnirea la care v-am invitat nu e doar un prilej de sărbătoare, din păcate. Vă așteptăm de asemenea la un dialog constructiv despre situația financiară a CNDB. În 2018, instituția a trimis cinci solicitări către Ministerul Culturii și Identității Naționale privind suplimentarea bugetului alocat realizării programului minimal pentru anul în curs. Toate, fără excepție, au rămas fără un răspuns oficial și argumentat din partea MCIN.Unul dintre principalele obiecte de activitate ale instituției se află, deci, în pericol. Programul minimal prevede difuzarea și producția de creații coregrafice, iar în situația de față, pe lângă spectacolele pe care am fost nevoiți să le anulăm în primăvară, ne este în continuare imposibil să programăm producțiile existente și să susținem proiecte noi.

Se continuă, astfel, situația precară din 2017, când suplimentarea de buget primită de CNDB după o serie similară de solicitări a venit prea târziu pentru unele proiecte de amploare: instituția a fost obligată atunci să anuleze ediția I a Bienalei Regionale de Coregrafie și organizarea Caravanei CND Paris ce ar fi trebuit să aibă loc la București și la Cluj și alte proiecte importante.

Prin urmare, vă așteptăm la un schimb productiv de idei despre situația curentă a CNDB și a proiectelor sale, dar și despre cum va arăta Sala Omnia. Sperăm să fiți alături de CNDB, o instituție creată de artiști pentru artiști.

Cu drag,
Vava Ștefănescu și Echipa CNDB

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide