#SAFESPOTT, o nouă rundă: căutăm regizor

O 9 ediție „Zilele unteatru”
iulie 11, 2019
Teatrul Tamási Áron îşi începe stagiunea 2019-2020 la Seghedin, cu premiera Operei de trei parale
iulie 24, 2019

Teatrul Tineretului caută, din nou, regizor/regizoare sub 35 de ani pentru montarea celui de-al doilea text câștigător al Concursului de dramaturgie contemporană “Corneliu-Dan Borcia”: Ghid de supraviețuire pentru tocilari de Alexandra Bandac, cu perioada de repetiții: 5 octombrie – 15 noiembrie 2019.

Cei interesați sunt rugați să scrie la adresa proiecte@teatrultineretului.ro pentru a obține textul, urmând să transmită, la aceeași adresă de e-mail, până pe 1 septembrie inclusiv: CV, scrisoare de intenție și propunere regizorală pentru textul menționat.

Spectacolul va fi montat la Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia” a Teatrului Tineretului Piatra Neamț – detalii spațiu.

Textele premiate și transformate în spectacole în cadrul #SAFESPOTT vor fi publicate pe platforma LiterNet la sfârșitul proiectului.

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiectul #SAFESPOTT promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin susținerea producției a trei spectacole de teatru educațional bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Aceste texte generează spectacole realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Spectacolele vor fi prezentate sub forma unei stagiuni mobile, în trei orașe din județul Neamț, în ideea dezvoltării unui public participativ. La finalul fiecărei reprezentații, actorii și realizatorii spectacolelor participă la discuții cu publicul.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SAFESPOTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă “Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide