Reîncepe LA LIBER 2.0 cu Corina Șuteu

Asociația IOTA întreabă „De ce râzi?” și dă startul proiectului eponim
septembrie 15, 2024
Lucian Ban & Mat Maneri lansează albumul ECM Transylvanian Dance
septembrie 17, 2024

Teatrul Masca anunță prima ediție din sezonul La Liber 2.0, care va avea loc miercuri, 18 septembrie, la ora 19:00, la sediul teatrului din Bd. Uverturii nr. 14. Noua ediție marchează un nou început al dezbaterilor performative inițiate sezonul trecut și va aduce în prim-plan un dialog esențial între cultură, educație și mediu.

În cadrul stagiunii 2023-2024, aflată sub titlul „Să vorbim pe bune despre noi”, Teatrul Masca și-a invitat publicul să participe – alături de personalități cheie ale mediului cultural, social și politic al Capitalei – la dezbateri performative, sincere și pe bune, despre teme importante și provocatoare. Primul sezon La Liber l-a avut ca moderator și curator pe Alex Tocilescu, scriitor și publicitar de notorietate, om al orașului și vocea Teatrului Masca pentru stagiunea trecută.

În cadrul stagiunii 2024-2025, „Aici se visează la schimbare”, ștafeta de moderator îi revine Corinei Șuteu, consultantă culturală, expertă în politici culturale, critic de teatru și fost ministru al Culturii. În acest sezon, accentul cade pe dinamici culturale și interacțiunea dintre cultură, educație și mediu, complementar proiectului de design participativ, HELIX pentru Masca, pe care l-am inițiat în această vară.  Discuțiile vor explora teme importante precum revitalizarea comunității de cartier, îmbunătățirea amenajării urbane și vor provoca soluții la procesul prin care Teatrul Masca poate deveni o insulă de interacțiune între mediul construit și cel natural.

„Una dintre provocările drastice ale vremurilor de azi este aceea de a reînvăța cum sa ieșim din bula separatoare în care singuri ne-am închis. Educația și cultura sunt legate organic, la fel mediul înconjurător și cultura. De ce au ajuns ele, oare, în sertare separate ale vieții noastre? Să aflăm cum poate funcționa triunghiul magic propus și dacă el poate să contamineze gândirea altor spații culturale din București și de aiurea. Vă vom da exemple și vă vom pune întrebări și vouă, celor prezenți. Altfel, ce rost mai are să vorbim despre comunitate?! ” (Corina Șuteu)

Totodată, La Liber 2.0 include o nouă secțiune de forumuri de dezbatere dedicate: unul, actorilor tineri care au absolvit recent facultatea și care își caută drumul carierei, cu tot mai mare dificultate, iar altul dedicat universităților de artă și adaptării programelor acestora la realitatea de azi a vocațiilor artistice.

Prima ediție din noul sezon are loc pe 18 septembrie, de la ora 19.00 și va aborda tema „HELIX – triunghiul magic (Cultură – Educație – Mediu)”, proiectul inițiat de Teatrul Masca, care chestionează relația dintre cultura de proximitate și ecologie într-un mediu urban dens populat. Proiectul Helix „sparge acest status quo și propune o acțiune de regenerare a învățării și a interacțiunii prin locuire, ecologie și cultură”, afirmă Corina Șuteu.

Printre invitații acestei prime ediții se numără Alina Apostu (antropolog), Ștefan Ghenciulescu (arhitect), și Catinca Drăgănescu (manager al Teatrului Masca).

Teatrul Masca își propune să devină un actor major în regenerarea urbană și un exemplu de teatru de cartier, oferind nu doar spectacole, ci și soluții inovatoare pentru viața culturală și socială a comunității locale. În calitate de singurul teatru din București situat în afara centrului, Masca are potențialul de a se transforma într-un „plămân verde” al cartierului, prin diverse inițiative eco-culturale.

*

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locului se poate face prin:
– email la office@masca.ro;
– completarea formularului de pe www.masca.ro/teatru/la-liber/ (pagina evenimentului);
– direct la casa de bilete a Teatrului Masca.

Rezervarea devine validă după primirea unei confirmări.

***

Teatrul Masca este un punct de reper în lumea culturală a Bucureștiului și a României, cunoscut pentru abordarea sa neconvențională. Cu o istorie de peste treizeci de ani, Teatrul Masca va continua să aducă arta teatrală mai aproape de comunitate, întotdeauna în căutare de modalități de a se reinventa și a crea conexiuni autentice cu publicul său.

 

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide