RĂMAS BUN, FLORICA ICHIM! (27 noiembrie 1938 – 27 februarie 2022)

Teatrul Național din Timișoara lansează concursul de proiecte metaFuture
februarie 11, 2022
Teatrelli anunță deschiderea înscrierilor la un casting pentru performance-ul work in progress „Tranzacții”, realizat în cadrul unui proiect internațional
martie 3, 2022

S-a stins din viață unul dintre cei mai puternici și viguroși oameni pe care i-a avut teatrul românesc.

Cu o dezarmantă demnitate și luciditate, uneori cu o încăpățânare care deranja, a construit și a șlefuit zeci de ani oglinda teatrului.

 

Florica Ichim a fost editorul de carte care își punea cărțile mai presus de orice. Vacanțele de vară și le petrecea scriind, corectând, trimițând la tipar cărți, vorbind la telefon și fumând. Sub nucul de la mare. Care i-a ascultat temerile și frământările. Numai de ea știute, numai de ea rezolvate.

 

Florica Ichim nu spunea vorbe de prisos. Cuvântul „poate” nu exista în convorbirile cu doamna Ichim. Totul era clar, precis în dezordinea riguroasă a biroului său.

 

Un om care nu a experimentat oboseala. Și nici odihna. Până în 27 februarie 2022.

 

„Teatrul azi” e acum un spațiu suspendat în timp. Teatrul e azi mai sărac decât ieri.

 

Cei care doresc să își ia rămas bun de la Florica Ichim o pot face marți, 1 martie, în intervalul orar 13.00-17.00 la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (Bulevardul Basarabia, nr.3, zona Piața Muncii, București).

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 2 martie, ora 10.00 la aceeași biserică. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Străulești 2 (Șoseaua Odăii, nr. 471, Mogoșoaia).

 

Dumnezeu să o ierte! Condoleanțe familiei și teatrului românesc!

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide