Prezentare laborator interdisciplinar #INTERSECTII – joi 27 iunie, ora 19 MNAC

GLORIE / Reactor @ Replika / 29 iunie, ora 19:00
iunie 25, 2019
„Turneul dramaturgilor contemporani români” ajunge la București
iunie 27, 2019

Timp de 2 săptămâni, artiștii vizuali Aurora Kiraly, Patricia Teodorescu, Domenica Cojocaru Thanasiadis, actrița/performer Lala Mișosniky și coregrafii Andreea Novac și Cosmin Manolescu au explorat împreună performativitatea corpului și a emoțiilor, a relațiilor existente între obiecte, corpuri și memorie încercând să găsească puncte de intersecții comune.

Prezentarea rezultatelor laboratorului interdisciplinar The Future Body | Corpul Viitorului va avea loc joi 27 iunie, ora 19la Muzeul Național de Artă Contemporan, sala Auditorium, etaj 4 iar intrarea publicului este gratuită. După prezentare vă invităm la un pahar de vin pe terasa MNAC. Mai multe informații despre event sunt disponibile la eventul dedicat https://www.facebook.com/events/456419628467543/.

Aurora Király abordează domeniul artei contemporane din diverse perspective – ca artist, educator, manager cultural. A absolvit Universitatea Națională de Arte București și predă din 2007 în cadrul acesteia la Departamentul Fotografie și Imagine Dinamică. Lucrările sale actuale pun în discuție sursele la care apelează artistul contemporan în alegerea temelor și raportarea la context/istoria recentă/istoria artei. În paralel, participă la programe educaționale care contribuie la înțelegerea artei contemporane de către copii și adulți. (https://aurorakiraly.weebly.com/)

Doina Domenica Cojocaru-Thanasiadis s-a născut în Republica Moldova și a absolvit Universitatea Națională de Arte București, Departamentul Foto Video, urmând studii Masterale în cadrul aceluiași departament. Mediile primare de exprimare sunt fotografia, filmul experimental și instalațiile vizuale. A avut două expoziții-solo la UnaGaleria (2016) și la Galeria Posibilă (2018). În 2018 cartea sa de fotografie Remmants a primit premiul pentru design de carte în ediție limitată. În perioada ianuarie-mai 2019 a colaborat cu coregraful Cosmin Manolescu în cadrul proiectului Emotional Europe.

Patricia Teodorescu trăiește și lucrează în București. A studiat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Departamentul de sculptură, profesor Napoleon Tiron, și este activă în noile media. Proiectele sale implică multimedia, video, instalații, performance, desen, sculptură, pictură și lucrul cu mediul înconjurător. Este o artistă conceptuală interesată de teme filozofice, ecologice și sociale. Este selector, manager și producator din 2008 la StudioARTE (artist run space) și fondator al proiectuluiNoaptea Devoratorilor de Videoart, în cadrul evenimentelor anuale NAG, coautor al proiectului pedagogic Time Based Art din 2014, selector de proiecte curatoriale în cadrul Arte în București, evaluator artistic din 2016.

Andreea Novac este artist independent, coregraf şi performer. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti şi apoi Coregrafia la Universitatea de Arta Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, în prezent fiind doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi. Este pasionată de creaţie coregrafică, educaţie artistică, discurs teoretic şi performativ. Creează spectacole de dans şi performance, coregrafie pentru teatru şi film, lucrează interdisciplinar, susţine ateliere de dans contemporan.

Lala Misosniky este actriță și performer. A studiat actoria la UNATC, iar în 2012 a finalizat un master de pedagogie teatrală la UNATC. A jucat în producții teatrale realizate de Teatrul Lorgean și de regizorul Robert Bălan. În 2016 a realizat spectacolul Trăiesc în vremurile tuturor, iar în 2018 a prezentat performance-ul one to one We live in the times of once and for all la Havana în cadrul bienalei de artă independentă 00Bienal Havana.

#Intersecții este un proiect transversal inițiat de coregraful Cosmin Manolescu care încurajează colaborarea între artiști din discipline diferite și sprijină formarea profesională a tinerilor artiști și a publicului interesat de dansul contemporan. Proiectul #INTERSECTII va continua în perioada 4-8 iulie cu un atelier intensiv de dans contemporan Corpuri>Emoții>Dans la plaja Corbu de la malul Mării Negre, la care vor participa peste 15 dansatori, artiști vizuali, tineri actori, arhitecți și amatori interesați de zona dansului și un performance dans Imaginarium care va avea premiera pe 19 si 20 iulie la plaja 2 Mai.

Laboratorul interdisciplinar #INTERSECTII este organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – Departamentul de Arte Performative și este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide