PREMIERĂ Primul spectacol de teatru virtual interactiv realizat la Timișoara, o colaborare 100% independentă, va fi lansat în “sălile online” duminică

Preselecția pentru Gala Tanarului Actor – HOP 2020
iunie 11, 2020
Teatrul Tineretului participă la festivalul digital POSTWEST \\ guess where
iunie 21, 2020

V.I.P. – Very Isolated Person este o primă producție de teatru interactiv online, realizată la Timișoara în perioada de izolare și care va avea premiera duminică, de la ora 20:00, în “sălile de teatru online”, respectiv pe platforma ZOOM, cu sprijinul galeriei de artă contemporană META Spațiu. Show-ul, în interpretarea actriței timișorene Olga Torok și regizat de Paula Breuer (Germania), care a scris și textul, a fost realizat printr-o colaborare virtuală între cele două artiste, cu resurse și tehnică proprii, fiind prima producție 100% independentă de teatru virtual.

“Tema <<Pescărușului>> mi s-a părut perfectă pentru această perioada de turnură pentru mine, ca actriță. Eu și Paula am început să dezbatem această formă nouă de teatru, din luna martie. La un moment dat, am decis să facem totuși o încercare. Paula a făcut un colaj din textul cehovian si texte proprii. Asa că, în timpul izolării am comunicat pe Zoom, și ne-am decis să transformăm tema într-un spectacol.” declară Olga Torok.

Spectacolul este în limba germană  cu subtitrare în limba română și o are în centru pe Nina, unul din cele mai tragice personaje ale piesei de teatru “Pescărușul”, scrisă de Anton Cehov în 1895. O urmărim pe Nina cum ni se destăinuie și descoperim paralele către viața unei actrițe din zilele noastre marcate de “distanțarea socială”, dar si de paradigma noii forme de teatru, online.
După doi ani de “viață crudă” cum îi spune ea, și încercări eșuate, Nina se reîntoarce în acel loc, din care a fugit. Dintr-o tânără femeie plină de speranță și vivacitate, devine o persoană profund rănită, care după spusele proprii a înțeles că: “Actoria nu înseamnă faimă, nici strălucire și nici ceea ce am visat, ci puterea de a supraviețui”.

“VIP – Very Isolated Person“  are o durată de 40 de minute, iar premiera acestuia va putea fi accesată gratuit, pe platforma ZOOM. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/688346965291618/.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide