Premiera „Pretend we make you happy (again) la CNDB

Stagiunea de toamnă AREAL – Ateliere, conferințe și noi proiecte educațional-coregrafice – În căutarea corpului pierdut
octombrie 11, 2021
DMTR.ro Update
100 de artiști și spectacole în Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc – Update
octombrie 17, 2021
În procesul de lucru la spectacolul „Pretend we make you happy”, creat în 2010, Andreea Novac se întreba ce tip de mișcare ar trebui să așeze pe scenă pentru a provoca și produce un transfer energetic între interpreți și public.
Ce tip de interactivitate este necesară, cum este ea construită și manevrată din interior spre exterior, ce ne mișcă atunci când privim un spectacol intens, epuizant, vibrant? (Andreea Novac)
În versiunea revizitată în 2021, artista caută energia și plăcerea și pornește de la aceleași principii de compoziție, traduse și multiplicate prin corpurile celor cinci interprete.
Pornind de la cele patru „body genres“ (comedie, dramă, erotica şi horror), genuri care, cel puţin teoretic, creează fiori, excitaţie sau plăcere în corpul celui care trăieşte situaţia ori în al celui care priveşte situaţia, artista caută în continuare modalităţi de a stimula kinestezic spectactorul și construiește având referinţe cinematografice.
🔎 CREDITE:
Conceptul și coregrafia: Andreea Novac
Cu: Diana Dragu, Georgia Elza Măciuceanu, Laura Murariu, Iulia Chindea, Alexandra Zavelea
Trainer vocal: Denis Bolborea
Durata: 35 de minute
Foto ©CNDB/Alina Ușurelu și Vlad Bâscă
🎟 BILETE:

☝️ IMPORTANT:
Accesul la eveniment se face pe baza ultimelor reglementări privind măsurile de siguranță împotriva SARS-CoV-2. Participanţii trebuie să prezinte actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conţină: fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România; fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

💡 Lucrare prezentată în cadrul proiectului ”Distanțe și reapropieri”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide