Premieră @CNDB: Iluzionistele – de Mădălina Dan

Dragă breaslă teatrală
iulie 22, 2021
Zece autori contemporani despre Romania anului 2030
iulie 29, 2021
„Iluzionistele” a avut premiera în 2009. În 2021, lucrarea semnată de Mădălina Dan revine pe scenă într-o nouă premieră a spectacolului realizat de această dată alături de o nouă generație de performeri.
Spectacolul este o prelungire a etapei ludice din primele stadii ale vieții, caracterizată prin joc, inocență și entuziasm continuu în a percepe și a transforma lumea. Respinge automatismele, clasificările și simplificările care iau locul magiei în viața de adult și revine la logicile și relaționările care fac realitatea și imaginarul, invizibilul și vizibilul, posibilul și imposibilul să se întrepătrundă în gândirea nediferențiată a copiilor.
Refacerea spectacolului oferă autoarei ocazia de a-și asuma demersul artistic de atunci dintr-o perspectivă mai matură, dar și de a-și asuma și sublinia identitatea și realitatea feminină, prin cercetarea de noi modalități de exprimare prin mișcare, chestionarea convenției scenice, metode compoziționale aplicate în improvizație, abordări sincretice de exprimare cu mișcare, sunet, obiecte, text.
Materialul creează o punte de legătură între prezențele feminine din distribuția originală – Carmen Coțofană, Maria Baroncea, Mihaela Dancs și noua distribuție – Alexandra Bălășoiu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virgina Negru.
◢◤◢◤◢◤◢◤◢◤◢◤◢◤
🔎 Credite
Conceptul si direcția artistică: Mădălina Dan
Coregrafia: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virgina Negru, Madalina Dan
Cu: Alexandra Bălășoiu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virgina Negru
Costume: Paula Dunker
Asistență producție: Georgia Măciuceanu
Asistență costume și scenografie : Smaranda Găbudeanu
Light design: Alexandros Raptis
◢◤◢◤◢◤◢◤◢◤◢◤◢◤
🎟 Bilete
💡 Proiect cultural „Distanțe și reapropieri”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide