Premiera Cancer, Coregrafiat | 6 & 7 aprilie, ora 19, ARCUB

Producția Teatrului Național Radiofonic „Anii ’60” de Ema Stere, în regia lui Mihnea Chelaru, a cucerit trofeul BBC Best European Drama
martie 21, 2023
Asociația Culturală Control N susține o nouă serie de ateliere de autocunoaș-tere prin scris pentru liceenii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” București
aprilie 20, 2023
Avem plăcerea să vă invităm la premiera spectacolului Cancer, Coregrafiat care va avea loc pe 6 și 7 aprilie, ora 19 la sala de spectacole ARCUB. Dedicat memoriei Gabrielei Tudor, Rodicăi Dan și lui Dean Marijo Russell-O’Grady, spectacolul este o călătorie emoțională cathartică și participativă între viață, moarte și dans. Piesa are la baza textul original “Cancer choreographed” scris de dramaturga Cătălina Florescu și are în centrul atenției durerea și viziunile unui personaj masculin, care se confruntă cu boala cancerului de sân, o formă rară însă prezentă și la bărbați. 
 
Demarat anul trecut în cadrul unei rezidențe la AREAL și realizat de o echipă interdisciplinară – Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld (dans), Sabina Ulubeanu (compoziție muzicală originală), Cinty Ionescu (design video), Alexandros Raptis (regie lumini și live DJ) și invitata Alina Comănescu (navigatori de pacienți de cancer), noua premieră este un roller-coaster emoțional ce împinge simțurile până la limită. Aflat la granița între spectacol și performance, spectacolul pune alături de ideea de boală – ideea de prezență și invită la o chestionare proprie a relației dintre corp și viață. 
 
În conexiune cu spectacolul în data de 30 martie, în colaboare cu colega mea Cristina Lilienfeld organizăm la AREAL un atelier WellDance de mișcare și well-being pentru pacienți de cancer, supraviețuitori și/sau membrii ai familiilor acestora. Atât spectacolul cât și atelierul sunt oferite gratuit, rezervarea este însă obligatorie, print-un simplu replay la acest mesaj. Important pentru fiecare reprezentatie exista doar 40 de locuri disponibile. 
 
Spectacol este co-produs de Fundația Gabriela Tudor, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Institutul Cultural Român New York în cadrul proiectului “Copacul vieții”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Spectacolul va fi prezentat în premiera și la New York și New Jersey pe 26 – 28 aprilie și pe 16 iunie la Brașov și 24 iunie la Timișoara. 

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide