Premianții Galei Radio România Cultural 2019

Sezonul femeilor regizor la Cinemateca Românească de la ICR Londra debutează cu „Luna de miere” şi „Afterparty”
martie 16, 2019
Mesajul International pentru Ziua Mondiala a Teatrului – 27 martie 2019
martie 25, 2019

Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XIX-a, şi-a desemnat căştigătorii‚ luni, 18 martie 2019, la Teatrul Odeon.

Moment deosebit de aşteptat de lumea culturală, evenimentul s-a bucurat de prezenţa multor personalităţi ale lumii culturale şi artistice, a Preşedintelui Director General al Radio România, dl Georgică Severin, a jurnaliştilor și criticilor, dar şi a unui numeros public ce a umplut sala Teatrului Odeon. S-au bucurat de aplauze îndelungi toţi nominalizaţii şi premianţii galei.

Câştigătorii premiilor speciale au fost: pianistul Valentin Gheorghiu, care a obţinut „Premiul de Excelenţă”, scriitoarea Ana Blandiana, care a primit premiul „30 de ani de Libertate’’, pianista Alina Pavalache distinsă cu premiul „Sezonul Cultural România-Franţa’’, artista Lia Perjovschi, distinsă cu premiul „România Europeană’’.

Deosebit de apreciat a fost recitalul lui Alexandru Andrieș care a oferit spectatorilor și ascultătorilor care au fost pe frecvențele Radio România Cultural, urmărind în direct transmisia evenimentului, un periplu muzical care a acoperit temporal întreaga perioadă de 45 de ani a carierei sale.

Premiile acordate sunt următoarele:

La categoria PROZĂGabriela ADAMEȘTEANU – pentru volumul “Fontana di Trevi“;

La categoria POEZIE: Vasile LEAC – pentru cartea “monoideal“, Editura Nemira; 

La categoria TEATRU: regizorul Radu AFRIM  – pentru spectacolul “Pădurea spânzuraților”, după Liviu Rebreanu, producție a Teatrului Național din București

La categoria FILM: ‘’Soldații. Poveste din Ferentari’’ de Ivana Mladenovic;  

La categoria ARTE VIZUALE :  Iosif KIRALY –pentru „Uși închise, plicuri deschise – Lucrări timpurii, 1975-2000’’ (expozitie deschisă la MNAC în perioada 26.04-30.09 2018, curator Ruxandra Demetrescu); 

La categoria ȘTIINȚĂ: Asociația 2Celsius – pentru a fi inițiat, în 2018, o campanie de măsurare independentă a pulberilor din aer și de promovare a soluțiilor de transport alternative în București și în alte orașe ale țării; 

La categoria MUZICĂ: Ioan VRĂSMAȘ – fondatorul primei companii private de operă din România, ”Opera Vox’’;

La categoria EDUCAȚIE:  Asociația TEACH FOR ROMANIA pentru impactul major în educație pe care-l are în școlile din medii dezavantajate.

Din juriu au făcut parte: Bogdan Ghiu – scriitor, traducător și critic literar , Mihaela Michailov – critic și dramaturg, Radu Croitoru – manager Radio România Cultural, Cristian Marica – redactor șef Radio România Cultural, Anamaria Spătaru – realizator Radio România Cultural.

Un eveniment: Radio România

Cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Producător: Radio România Cultural

Parteneri: Teatrul Odeon, Librăriile Cărturești, Enjoy TV

Sponsori: Aqua Carpatica, Dora Bloom, Asociația Somelierilor din România, Perso.ro, Cotnari, Tohani România, Domeniile Sâmburești

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide