Performance în Parcul Carol – coregrafa Alexandra Bălășoiu & Indie Box

Marti, 8 iunie : O expoziție excepțională se deschide pentru vizitare în Rotonda și în Foaierul Sălii Mici a TNB: RETROVERSIBIL
iunie 7, 2021
Comunicat de presă – Revista Scena.ro numărul 52
iunie 13, 2021
Performance în Parcul Carol prezentat în cadrul cercetării artistice Spring Tides realizată de coregrafa Alexandra Bălășoiu & Indie Box.
În Spring Tides, Alexandra Bălășoiu încorporează diferite puncte de vedere asupra nebuniei, a felului în care ”nebunul” este văzut social, precum și a felului cum se simte el în raport cu ceilalți. Eticheta ”nebunului” te poate plasa în raporturi diverse cu lumea ”normală”: o problemă care trebuie rezolvată, un izvor de creativitate, o oglindă a disfuncțiilor sociale, un obstacol de evitat, un amalgam de incoerențe. În discursul ei, Alexandra integrează atât memoria personală, cât și fragmente din memoriile cu care s-a întâlnit de-a lungul acestei cercetări.
Proiectul propus de Alexandra care a inclus și o cercetare sociologică dar și ateliere de psihoterapie realizate de Loredana Larionescu la spațiul AREAL, se va finaliza cu un performance în aer liber care va avea loc în data de 12 iunie, ora 19 în Parcul Carol, pe platforma de lângă scările către Mausoleu. “Mareele de primăvară ale unei fete cuminți” spune povestea unei tinere de 25 ani, olimpică la matematică și informatică, care a înnebunit într-o zi de toamnă. Se bănuiește că înnebunirea ei a început mult mai devreme, în jurul vârstei de 21 de ani, când a decis, pe neașteptate, să demisioneze din funcția ei de inginer, să renunțe la potențialul de câștiga mulți bani și a lucra pentru firme mari din domeniul aviației. A refuzat să se mai ducă la serviciu și și-a dedicat toată energia pentru a se tăvăli pe podelele prăfuite ale facultății de teatru. S-a dedicat zi și noapte unui nou proces de învățare, prin experimentarea unei multitudini de posibilități de a fi și de a se mișca. A început să creadă că astfel își antrenează corpul și mintea spre simțirea unei realități invizibile, dar existente. Ca și când ar fi început să aibă acces la particulele plutitoare dintre ea și ceilalți. A început să chestioneze realitatea realităților alternative în care se imersase: de ce e scena mai puternică decât viața? de ce reușește acolo să se centreze și să se simtă mai vie decât la metrou sau la masă? Ce determină o realitate să fie reală? Regulile, simțirile, gândurile?
Proiectul este dezvoltat și interpretat de coregrafa Alexandra Bălășoiu iar repetițiile au avut loc la AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică. Performance-ul din 11 iunie este oferit gratuit și nu necesită rezervare. Informații alexandra@indiebox.ro, mobil 0766 276 705
De asemenea, vă informăm că în perioada 7 – 18 iunie coregrafa Catrinel Catană conduce la spațiul AREAL “Dans.Abil” un atelier de dans și mișcare pentru persoane nevăzătoare și cu deficiențe de vedere care se va finaliza cu o scurta prezentare informala in data de 18 iunie, ora 18. Atelierul încearcă să pună în valoare puterea terapeutică a mișcării și dansului și să aducă dansul contemporan mai aproape de oameni și de noi categorii de public.  Informații la adresa de email catrinelalexandra@gmail.com, mobil 0726 966 258. 
Activitățile organizate în luna iunie de AREAL – spațiul pentru dezvoltare coregrafică sunt realizate de Indie Box și Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului “4 Corpuri | Colectiv pentru Dans”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide