Performance 7 ARIE – Vertical Waves Project (Italia) în Sibiu la Muzeul Național Brukenthal

Începe „Balkan Ballerinas”, un proiect artistic multidisciplinar dedicat balcanismului!
iulie 31, 2024
OPEN CALL: 2 ateliere despre natură și artă stradală la Teatrul Masca
august 5, 2024

WASP Studios are plăcerea să vă invite sâmbătă, 3 august 2024, ora 18:00 la performance-ul 7 ARIE, dezvoltat de colectivul artistic LiveArtsCultures din Italia ca parte componentă a inițiativei Vertical Waves Project, care explorează interconexiunea dansului cu artele performative, arhitectura și creația sonoră.

Granița este fluidă și mereu în schimbare, nemaifiind nici linie, nici delimitare: aerul îmbină fară efort interiorul cu exteriorul, depășind toate limitele.

Performance-ul 7 ARIE investighează conceptul de limite și creează noi spații fertile prin fragilitate. Granițele devin un miraj și se transformă prin mișcarea corpurilor, care creează goluri și frânturi ori de câte ori este posibil. Provocarea constă în ruperea epicentrelor: mișcarea, accelerarea și rotația permit vocilor interioare să se manifeste, exprimând ceva nou și diferit. Acțiunile performerilor: Alice Marchiori, Anna Maschietto, Elena Ajani, Ilaria Bagarolo, Marianna Andrigo și Michela Lorenzano, se împletesc cu muzica live, acompaniată de vioară (Laura Cariati) și instrumente electroacustice.

În esență, 7 ARIE explorează granițele ca pe un concept care nu doar separă, ci și conectează. Deși adesea privim granițele ca pe niște limite sau surse de conflict, ele mai reprezintă și ideea de întâlnire și împărtășire reciprocă, simultan restricționând și eliberând, capturând esența experienței umane.

Limitarea: întâlnirea față în față cu celălalt

Andrigo_Aliprandi

7 ARIE este un proiect artistic creat de Aldo Aliprandi și Marianna Andrigo, fondatorii Vertical Waves Project și Live Arts Cultures. Din 2010, ei interconectează dansul, artele performative și explorarea sonoră. În 7 ARIE, șase dansatori și o violonistă creează imagini și sunete într-un decor minimalist asemănător unui coridor. În acest spațiu restrâns, explorează o dimensiune de tranziție, evocând tensiuni, riscuri și un sentiment jucăuș față de necunoscut. Temele lor investighează performance-ul de durată, rezistența și compoziția în timp real, utilizând un limbaj care îmbină dansul, filosofia, etica și estetica contemporană.

Vertical Waves Project

7 ARIE face parte din Vertical Waves Project, o companie de dans vertical fondată în 2010 de Marianna Andrigo, care este performer vertical din 2002. De-a lungul timpului, proiectul s-a transformat într-un colectiv cu diverși performeri și dansatori care sunt acum parte integrantă a companiei. Munca lor îmbină cercetarea corporală și coregrafică cu abilitățile tehnice necesare pentru a lucra la înălțime folosind frânghii. Performance-urile sunt concepute pentru structuri arhitecturale verticale — cum ar fi clădiri, turnuri și ziduri — care devin spațiul scenic. Aceste structuri, inclusiv copaci și cadre autoportante, se transformă în scene dinamice, permițând producțiilor lor să prospere într-o natură specifică locului, în continuă evoluție.

WASP Studios

WASP Studios este o organizație culturală înființată în anul 2015, pentru a răspunde nevoii de susținere a producției și educației artistice din România, în spațiul alternativ WASP – Working Art Space and Production din București și în colaborare cu organizații și instituții naționale și internaționale. WASP Studios sprijină educația continuă a tinerilor creatori români, producția alături de promovarea artelor contemporane prin acordarea de burse și rezidențe, susținerea de workshop-uri și dezbateri, realizarea de producții și prezentări. Direcțiile de activitate includ dansul contemporan, performance-ul, colaborările transdisciplinare în domeniul artelor vizuale, film, teatru, muzică, new media, precum și deschiderea spre alte zone de cunoaștere puse în relație cu arta contemporană.

____________________________________________________

7 ARIE, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), este parte integrantă a inițiativei TOWARDS FUTURE. Această inițiativă promovează diversitatea culturală și responsabilitatea, îmbinând activitățile culturale și de mediu pentru a combate schimbările climatice și a crește conștientizarea și responsabilitatea publicului.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii eveniment:

Data: Sâmbată, 3 august 2024
Ora: 18:00
Locație: Muzeul Național Brukenthal, Sibiu
Intrarea: Gratuită (Accesul se face în limita locurilor disponibile)

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide