Părinți, în premieră națională, la Teatrul Metropolis!

Artistul Călin Țopa, invitat să prezinte publicului instalația audio la Veneția, în expoziția de artă contemporană Personal Structures. „Transcendent Renaissance”, o călătorie muzicală atemporală, de văzut din 20 aprilie
aprilie 22, 2024
Pentru prima dată in teatrul românesc, un festival dedicat regizoarelor din România: Teatrul Național Iași anunță prima ediție a Festivalului Național de Teatru „Cătălina Buzoianu”
aprilie 22, 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, respectiv duminică, 28 aprilie 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Metropolis are loc premiera spectacolului Părinți, regia Cristian Ban, scenariu dramatic dezvoltat de Diana Bădica și Cristian Ban, cu contribuția actorilor, după romanul omonim al Dianei Bădica.

Părinți este un spectacol sensibil, care împletește duios tragismul unei situații familiale maligne și caracterul adesea comic al existenței zilnice. Povestea Ioanei Negrilă, o fetiță crescută în perioada tranziției postcomuniste, este o aducere în prezent a unei colecții intime de amintiri, gânduri, senzații trecute ale căror ecouri vibrează prin timp, dar și o încercare de salvare de la uitare prin rememorare și râs.

„M-a fascinat din start ideea de a spune o poveste atât de comună și recognoscibilă despre propriul nostru trecut, văzut prin ochii unei familii simple din România. Microuniversul familiei Negrilă naște un spectacol care ne invită pe toți la un exercițiu de introspecție a propriului nostru microunivers numit familie, copilărie, părinți, prieteni și locuri uitate din trecut. A fost un privilegiu să intermediez, prin acest spectacol, întâlnirea dintre publicul din București și textul Dianei Bădica, jucat de cei 6 minunați actori care vă vor face să ieșiți altfel din sala de spectacol.” – Cristian Ban, regizorul spectacolului.

Spectacolul propune o sondare nostalgică a realului, printr-un traseu înapoi și înainte, de-a lungul anilor ’80-’90, a cărui destinație finală ajunge să fie, în aparență, o scară de bloc. Populată de personaje insolite, însă atemporale, de la vecinul Onel și Tanti Ana, la Adrian Păunescu, la băieți și fetițe îmbrăcate în fâșuri, la rude și părinți, Slatina este un spațiu atât concret, cât și imaginar, un loc ferit unde lucrurile, deși fragile, sunt încă întregi. Părinți este o modalitate de reconectare la copilărie, la un timp interior pe care îl trăim la fel, la povești întâmplate și neîntâmplate.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Teo Dincă, Marius Florea Vizante, Silvana Negruțiu, David Drugaru, Vlad Pânzaru, Maria Alexievici; scenografia este realizată de Andreea Săndulescu, asistență de regie Nora Zamfir.

Repetiție de la spectacolul „Părinți”. Credit foto: Andrei Gîndac

Repetiție de la spectacolul „Părinți”. Credit foto: Andrei Gîndac

Părinți urcă pe scena Teatrului Metropolis din 27 și 28 aprilie (premieră), următoarele reprezentații fiind programate în datele de 16, 24 și 25 mai 2024. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului Metropolis, Str. Mihai Eminescu, nr. 89, deschisă de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00, sau online, prin accesarea site-ul www.teatrulmetropolis.ro.

PĂRINȚI
scenariu dramatic Diana Bădica și Cristian Ban, cu contribuția actorilor, după romanul omonim al Dianei Bădica

Regie: Cristian Ban
Scenografie: Andreea Săndulescu
Asistență regie: Nora Zamfir

Cu: Teo Dincă, Marius Florea Vizante, Silvana Negruțiu, David Drugaru, Vlad Pânzaru, Maria Alexievici

Durată: 1h 40 min. (fără pauză)
Spectacol recomandat publicului peste 12 ani!

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide