O nouă scrisoare adresată comunității: ultimele vești de la CNDB

Atelier pentru educatori despre spectacolul NESPUS | 6, 7 martie 2020 | MNAC, București
februarie 19, 2020
Portret al artistei ca tânără influenceriță :: Premieră la CNDB ::
februarie 19, 2020

Dragă comunitate, dragi prieteni,

Revenim către voi cu ultimile vești referitoare la situația CNDB pentru 2020. După ce a primit asigurări de la Ministerul Culturii că se vor găsi soluții pentru situația financiară dramatică a instituției, Centrului Național al Dansului București i-a fost alocată o suplimentare de 200.000 lei cu promisiunea că la rectificarea din iulie, situația va fi remediată.
Aceasta este o soluție de avarie care permite CNDB-ului să continue activitatea într-un regim minimal, cu o serie de evenimente programate.

Atât reprezentanții Ministerului Culturii cât și cei ai CNDB sunt conșțienți că suplimentarea bugetară cu 200.000 lei reprezintă o soluție financiară de avarie care nu rezolvă problema de fond a subfinanțării cronice, pentru singura instituție publică dedicată culturii coregrafice contemporane din Europa de Est.

Între timp, CNDB a primit promisiuni din partea ministerului că bugetul va fi suplimentat în mod adecvat la rectificarea bugetară din luna iunie.

CNDB a demarat diligențele pentru întâlniri de lucru între managementul instituției, dnul Ministru Bogdan Gheorghiu și dnul Secretar de Stat Cosmin Marcovici, pentru a stabili principiile finanțării publice în așa fel încât instituția să poată realiza un serviciu cultural, unic, în regim de continuitate, asumat de ambele părți.

“Soluțiile de avarie sunt binevenite, dar ele nu rezolvă problemele de fond. Cred cu tărie că doar voința politică poate asuma bunul mers al reglementărilor, că bunele practici sunt de urmat și că împreună putem oferi publicului și artiștilor din sfera culturii coregrafice contemporane, un cadru adecvat, bazat pe egalitate în drepturi.” (Vava Ștefănescu)
📢 CNDB e obligat să crească prețul biletelor

În ciuda funcționării cu un buget redus pentru al patrulea an consecutiv, finanțările atrase anul trecut de la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) permit programarea unor evenimente de excepție la CNDB.

În același timp, situația financiară precară pune instituția în postura de a crește prețul biletelor la spectacolele programate în perioada următoare la 50 de lei (bilet întreg) și 25 de lei (bilet redus).

CNDB le cere scuze pe această cale spectatorilor săi, care, deși au plătit deja taxele care merg la bugetul de stat pentru a le garanta accesul la cultură, sunt nevoiți să scoată o sumă mai mare din buzunarul propriu pentru a putea viziona dans contemporan în singura instituție publică de profil din acest colț al Europei.

Ce urmează la CNDB în perioada următoare?

FEBRUARIE

18.02 – 27.03 – Prezentări de artist, ateliere, audiții – în cadrul Academiei de dans și performance CNDB

29.02 – Portret al artistei ca tânără influenceriță :: Premieră ::

MARTIE

01.03 – Portret al artistei ca tânără influenceriță

07.03 – Sexodrom

08.03 – Daughters

13, 14, 15, 29, 30 – Val și Cetatea Sufletelor

21.03 – La Institutul Schimbării

MAI

16 &17.05 – Risc Seismic

Pe curând,
Echipa CNDB 

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide