O nouă rezidență Fabulamundi – autorul dramatic Guillem Clua la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș

Cum văd milenariștii teatrul românesc de azi? Podcast scena.ro #5
noiembrie 1, 2018
EMOTIONAL – incubatoare artistice 2018
noiembrie 9, 2018

Între 14 și 22 noiembrie 2018, autorul dramatic Guillem Clua este invitatul Universității de Arte din Tîrgu-Mureș, unde va susține, în cadrul unei rezidențe Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders?, ateliere de creație la care vor participa studenți ai Masteratului de Scriere Dramatică (Facultatea de Arte în Limba Română).

Rândunica, una dintre cele mai ofertante piese de teatru scrise de Guillem Clua, va fi montată în regia Oanei Leahu la Teatrul Studio, iar autorul va fi prezent la repetiții și la premiera din data de 18 noiembrie 2018, ora 19.00, în deschiderea Festivalului Internațional Studio. În distribuție: actorii Monica Ristea și Mihai Crăciun.

Rândunica (versiune în limba română de Luminița Voina-Răuț) este o piesă emoționantă, delicată, care vorbește despre dragoste în toate formele sale, despre conflictul dintre generații, despre regrete și, nu în ultimul rând, despre capacitatea noastră de a-i înțelege și accepta pe cei apropiați.

Guillem Clua, autor dramatic, regizor și scenarist spaniol, și-a început educația teatrală la Sala Beckett din Barcelona și la London Guildhall University în 1994. Este foarte bine cotat la nivel internațional și deține numeroase premii ca autor dramatic.

Oana Leahu este regizor, profesor universitar doctor și decan al Facultății de Arte în Limba Română din cadrul Universității de Arte din Tîrgu-Mureș. Deține premii naționale și internaționale pentru regie, fiind interesată de teatrul de animație, de zona experimentală și de textul nou de teatru. Regizează cu succes spectacole pentru copii și pentru publicul tânăr. Este directorul Festivalului Internațional Studio.

Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect european care urmărește susținerea dramaturgiei contemporane europene și promovarea internațională a autorilor români, prin implicarea a peste douăzeci de teatre, festivaluri și organizații culturale din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Polonia, România, Spania și Marea Britanie. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina web a proiectului: www.fabulamundi.eu! Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide