Lista artiștilor independenți, premiați de CNDB în 2020!

Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit (15 – 19 decembrie)
decembrie 14, 2020
Teatrul Improbabil va difuza primul spectacol sonor. În distribuție Coca Bloos, Ștefan Iancu și Bogdan Tulbure.
decembrie 18, 2020

Douăzeci și unu de premianți au primit în 2020 trofeul Centrului Național al Dansului București pentru contribuția remarcabilă adusă dansului contemporan în România.
Pentru cea de-a șaptea ediție, CNDB a contextualizat Premiile ca un demers pentru a atrage atenția la lipsa unui statut al artiștilor independenți și la vulnerabilizarea accentuată a acestora, în contextul extraordinar al acestui an pandemic. Astfel, Premiile CNDB din acest an au recunoscut eforturile unor membri ai comunității dansului de a-și continua activitatea și în 2020, în regim independent.

Premiile CNDB din 2020 s-au desfășurat sub forma unui eveniment online, organizat în 14 decembrie.

Șaptesprezece artiști independenți au fost premiați pentru contribuția extraordinară adusă la construcția dansului contemporan: Alexandra Bălășoiu, Catrinel Catană, Simona Dabija, Andreea David, Paul Dunca, Florin Flueraș, Mariana Gavriciuc, Adriana Gheorghe, Anamaria Guguian, Cristina Lilienfeld, András Lóránt, Ioana Marchidan, Oana Mureșan, Andreea Novac, Cristian Nanculescu, Valentina De Piant și Lavinia Urcan.

Fiind o inițiativă orientată și către viitor, Consiliul Artistic al CNDB a premiat și trei copii din Școala Performativă a CNDB: Maia Axinte, Eva Sur și Adora Tănase au primit trofeul CNDB pentru plăcerea și perseverența cu care învață, explorează și dansează.

În mod tradițional, CNDB premiază anual și un angajat al instituției. Astfel, un premiu-surpriză i-a fost acordat și contabilului-șef al CNDB, Izabela Bidileci, pentru lupta “corp la corp” cu bugetul foarte mic al instituției.

Mulțumim platformei Corp. (Admina, Chloris și von Bülove) pentru muzica ce ne-a adus pe toți împreună la dans.

Vă mulțumim nu în ultimul rând vouă, celor care ne-ați fost alături și care dați, de fiecare dată, sens întregii activități a CNDB!

Mesajele artiștilor
Cei 17 artiști independenți și 3 copii, au transmis mesaje de mulțumire în cadrul evenimentului online. Un colaj creativ de filme din partea celor premiați, acestea pot fi urmărite în linkul următor: https://vimeo.com/491631341

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide