Lansarea FUTURE LABORATORY, proiect prin care un consorțiu format din instituții de arte performative conectează artiști și publicuri pentru a descoperi narativele Europei de mâine

Festivalul Internațional Shakespeare, o nouă ediție cu spectacole de top la Craiova, între 19 și 29 mai 2022
aprilie 29, 2022
BukFeszt : primul Festival al Teatrelor Maghiare in Bucureşti. Un eveniment al Asociaţiei MASZIN
mai 3, 2022

Teatrul Tineretului este partener în proiectul european „Future Laboratory“, alături de douăsprezece instituții de arte performative din Luxemburg, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Polonia, Franța, Germania, Marea Britanie, proiect susținut prin Programul „Europa Creativă“. Teatrul Tineretului anunță deschiderea open call-ului internațional pentru artiștii de arte performative din România, lansat pe site-ul www.futurelaboratory.eu.

Douăsprezece instituții de arte performative din Europa, cu o solidă componentă internațională, colaborează în cadrul unui nou parteneriat care își propune să descopere narativele europene de mâine. Partenerii au pus bazele unui proiect internațional de cercetare pentru a sprijini cariera și dezvoltarea internațională ale artiștilor emergenți și pentru a integra mai eficient comunitățile marginalizate, izolate, prea puțin angajate în activitățile desfășurate atât pe scenă, cât și în afara ei, fiind totodată profund conștienți de impactul pe care pandemia îl are asupra viitoarei generații.

Timp de 30 de luni, 15 artiști selectați prin intermediul unui open call internațional lansat pe site-ul www.futurelaboratory.eu, vor lua parte la trei rezidențe de cercetare, în trei orașediferite. Fiecare instituție gazdă le va oferi artiștilor oportunitatea de a intra în contact cu resurse locale precum organizații de cercetare, fundații, artiști și membri ai comunității în care instituția respectivă activează.

De-a lungul rezidențelor de cercetare, artiștii vor dezvolta un concept care ar putea sta la baza unei producții. Conceptul va fi bazat pe nevoile cele mai stringente pe care le-au identificat în comunitate, în concordanță cu tema extinsă a incluziunii sociale, fiind totodată constituit din narative noi sau care lipsesc și pe care consideră că trebuie să le povestească pe scenele
viitorului.

Cei doisprezece parteneri sunt:
o Théâtres de la Ville de Luxembourg (Luxemburg)
o Théâtre de Liège (Belgia)
o Fondazione Piccolo Teatro Milano (Italia)
o Conde Duque Centro de Cultura Contemporanea, Madrid (Spania)
o Teatrul Tineretului Piatra Neamț (România)
o Teatro Municipal do Porto (Portugalia)
o Nowy Teatr, Warsaw (Polonia)
o Théâtre National de Strasbourg (Franța)
o Cyclorama (Franța)
o Staatstheater Mainz (Germania)
o Comédie de Reims (Franța)
o Queens Theatre Hornchurch (Marea Britanie)

Datele și programul apelului
o 20 mai 2022 – data limită pentru aplicații
o 13 iunie 2022 – anunțarea artiștilor preselectați
o 8 iulie 2022 – anunțarea artiștilor selectați

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide