Ioana Iacob este noul manager interimar al Teatrului German de Stat Timișoara

H3 Garden before detach()
septembrie 4, 2020
Nominalizări la Premiile Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei
septembrie 11, 2020

Teatrul German de Stat Timișoara dorește să vă informeze că noul manager interimar al instituției este actrița Ioana Iacob. Ioana Iacob este absolventă a Secției de Actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. Este angajată a Teatrului German de Stat Timișoara din 2001. 

Ioana Iacob a mai ocupat postul de manager interimar în perioada mai-noiembrie 2016, când a organizat a șasea ediție a festivalului internațional Eurothalia, care a consemnat prezența unor importante companii de teatru europene: Hebbel am Ufer Berlin, Kampnagel Hamburg, FFT Düsseldorf & brut Wien; Teatrul Evreiesc Ester Rachel Kamińska și Ida Kamińska (Polonia);  NTGent (Belgia);  Rimini Apparat & HAU / Hebbel am Ufer Berlin (Germania); Puppentheater Halle & DACM (Germania & Franța);  El Local E.C./Festival Clásicos en Alcalá/C.A.E.T. Terrassa (Spania);  Matarile Teatro, AGADIC (Spania); dollar daddy’s (Ungaria); Teatrul Maxim Gorki (Germania), majoritatea aflându-se pentru prima data în România.

Repertoriul artistic al actriței Ioana Iacob, în cele aproape două decenii în care a jucat pe scenele din țară, cuprinde spectacole regizate de Alexandu Dabija, Gábor Tompa, Florin Fieroiu, Sergiu Matiş, László Bocsárdi, Radu Nica, Yuri Kordonski. Menționăm și rolurile de film, îndeosebi noile producții ale lui Radu Jude Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, dar și  Tipografic Majuscul

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide