Înscrieri Fresh Start – Rezidențe de creație / Ediția a 4-a

Spectacolul Dispariții, în turneu național
februarie 29, 2020
(IN)CORECT @ Replika | 18 martie, ora 19:00
martie 7, 2020

Căutăm artiști tineri dispuși și interesați să experimenteze, să cerceteze, să lucreze în echipă și care vor să afle mai multe despre producția de spectacol într-un mediu independent!

Fresh Start – ediția a IV-a își propune să inițieze opt proaspăt absolvenți de facultăți vocaționale (actorie, regie, teatrologie, scenografie, coregrafie, muzică) în producția unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised și în regim independent.

Cei opt rezidenți selectați vor beneficia de îndrumarea unor artiști cu experiență de lucru prin diferite metode.

Prima parte a rezidenței va fi coordonată de:

Sinkó Ferenc – actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance

Petro Ionescu – dramaturgă, membră a echipei Reactor, cu experiență în teatru devised și metode de cercetare în teatru

Rezidenții vor lucra aplicat alături de Sinko Ferenc, într-un atelier de acomodare a echipei, în care se vor folosi metode din zona teatrului performativ și dans. Tot atunci își vor trasa direcția noului proiect, pe temele de interes identificate, urmând apoi o introducere teoretică și practică în teatrul devised realizată de Petro Ionescu. Pe tot parcursul rezidenței, cei opt participanți vor beneficia de întâlniri constante cu Petro Ionescu, pentru consultanță în dezvoltarea conceptului de spectacol și a structurii dramaturgice.

Programul se extinde pe mai multe luni și include o perioadă de ateliere, o perioadă de producție (iulie-august) și realizarea unui turneu național în Cluj, București și Târgu Mureș (septembrie-octombrie). În plus, există posibilitatea ca Reactor de creație și experiment să includă producția în stagiunea curentă.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim 5 ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din țară. Proiectul Fresh Start permite depunerea unei aplicații colective, în diferite formule, (ex: regizor-dramaturg sau regizor-coregraf) în cazul în care există un concept comun, care se va menționa în formularul de înscriere.

Rezidențele vor fi remunerate, iar cazarea participanților din afara orașului Cluj-Napoca va fi asigurată de organizatori.


Înscriere:

Înscrierea se face prin descărcarea formularului de aici: și trimiterea lui pe adresa freshstart.rezidente@gmail.com până în data de 15 aprilie, ora 23:59.

În urma înscrierilor, mentorii, împreună cu coordonatorii de proiect, vor selecta un proiect regizoral, în funcție de care se va alege o echipă mixtă formată dintr-un regizor, un dramaturg, un scenograf, un coregraf, actori și/sau dansatori și muzicieni, pe baza aplicațiilor, cu posibilitatea de a stabili și un interviu în perioada 16 aprilie-3 mai.

Calendar:

15 aprilie — Data limită pentru înscrieri
16 aprilie – 3 mai — Selectarea participanților
4 mai — Anunțarea participanților
1 iulie – 15 iulie — Prima etapă a rezidenței, asistată de mentori: ateliere practice cu Sinkó Ferenc și Petro Ionescu
16 iulie – 31 august— A doua etapă a rezidenței: întâlniri de lucru cu Petro Ionescu, repetiții și vizionări
septembrie-octombrie— Prezentarea rezultatelor la Cluj, Târgu Mureș și București

Un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator: Asociația Reactor de creație și experiment

Parteneri: Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj, Universitatea de Arte Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Centrul de Teatru Educațional Replika.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide