Înscrieri Creative Pre-Writing Workshop | LIM | Less is More

Apollo111 goes to Mercato Kultur: concerte, spectacole și filme selectate de Apollo111
august 7, 2020
75 de ani de istorie a Teatrului Țăndărică la Muzeul Copilului București august – decembrie 2020
august 22, 2020

Asociația Culturală Control N alături de Le Groupe Ouest (Franța) demarează un nou proiect marca LIM | Less is More – workshop-ul de creative pre-writing, dedicat exclusiv tinerilor cineaști, scriitorilor, jurnaliștilor și artiștilor din România. Bazat pe un format creat și implementat cu succes de către experții LGO în multe alte țări, workshop-ul este conceput ca o rezidență de creație asistată, în care cei 12 participanți sunt consiliați de doi traineri cu experiență în domeniul scenaristicii și dezvoltării de proiecte cinematografice.

Prima ediție a rezidenței LIM | Less is More –creative pre-writing din România se va desfășura în perioada 18 – 23 octombrie și le va avea ca traineri pe Nolwenn Guiziou (consultant de scenarii, Franța) și Ana Agopian (scenarist, România). Locul în care se va desfășura workshop-ul (într-o locație izolată, mergând pe tipicul workshop-urilor LIM, care sunt organizate în zone și spații cât mai rupte  de agitația urbană) urmează să fie stabilit, în funcție de evoluția situației actuale din România legate de Pandemia COVID-19, care poate duce și la implementarea workshop-ului în varianta online.

LIM|Less is More: Creative Pre-writing se adresează tuturor cineaștilor români aflați la primul sau al doilea lung metraj sau a căror filmografie cuprinde unul sau mai multe scurt metraje, cât și artiștilor din alte domenii, scriitorilor sau jurnaliștilor pasionați de dezvoltarea și scrierea unui scenariu. Faza de alegere a subiectului este una vitală. Astfel, rezidența de creație LIM|Less is More: Creative Pre-writing își propune să ofere un cadru necesar pentru testarea ideilor, la finalul celor 5 zile de lucru intensiv, participanții având 3 idei structurate, clare și solide pentru un viitor film, realizabil în limitările unui buget foarte mic. Workshop-ul va fi susținut în limba engleză.

Cei 12 participanți selecționați în urma înscrierilor pot fi scenariști, regizori, producători, monteuri, sunetiști, actori, scriitori, jurnaliști interesați să testeze metoda implementată de Le Groupe Ouest în lunga serie de workshop-uri desfășurate până în prezent în țări precum Franța, Lituania, Polonia, Norvegia, Belgia  bazându-se pe o metodologie atent studiată de scenariștii și consultanții care au stat la baza inițierii și creării unei rezidențe de acest tip. Ideile inițiale ale participanților vor fi atent reintrepretate, analizate și transpuse în premise solide pentru viitoare filme de lung metraj, ce pot fi dezvoltate, mai apoi, în cadrul unor diferite programe și training-uri de specialitate – una dintre posibilități fiind, desigur, și următoarea ediție a LIM|Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, din 2021.

Tehnicile de “pre-writing” folosite de trainerii rezidenței își propun să îi sprijine pe participanți în procesul inițial de cercetare, explorare și generare de noi și noi idei, oferind posibilitatea unei explorări infinite de posibile baze de pornire pentru un proiect de film de lung metraj.  LIM|Less is More: Creative Pre-writing oferă o experiență aparte în peisajul atelierelor și training-urilor de scriere de scenarii din România, și chiar din întreaga Europă, prin modul unic de abordare al începutului unui proces de dezvoltare de scenarii de lung metraj. Prin teorie și exerciții practice, rezidența îi ajută pe cineaștii participanți să își întărească ideile și direcțiile de interes legate de posibilul subiect ales pentru viitorul film.

Cei interesați să aplice la prima ediție a rezidenței LIM|Less is More: Creative Pre-writing trebuie să trimită următorul set de materiale:

  • Scrisoare de intenție (1 pagină, în limba engleză)
  • Descrierea unui potential subiect / premisă pentru un film de lung metraj cu buget limitat (1 pagină, în limba engleză)
  • CV sau Biografie  a cineastului
  • Link către minim 1 film reprezentativ pentru cineast (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj

Materialele vor fi trimise pe adresa de email info@controln.ro, până la data de 20 septembrie 2020.

Mai multe detalii despre o experiență similară rezidenței din România poate fi urmărită aici, în cadrul unui video care descrie experiența LIM Pre-writing workshop din Oslo: https://www.youtube.com/watch?v=dsyn3_JhT9c&feature=youtu.be

LIM|Less is More: Creative Pre-writing este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM|Less is More: Creative Pre-writing este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat alături de Asociația Culturală Control N (România) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România) prin platforma unlimited.tiff.ro.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Mai multe detalii despre acest proiect și alte proiecte ale Asociației Culturale Control N pot fi aflate la numărul de telefon 0722 678 496 sau pe site-urile și paginile de Facebook ale organizatorilor.

www.controln.ro

http://www.groupeouestdeveloppement.com/

https://lim-lessismore.eu/

https://www.facebook.com/pg/controlN

 

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide