Gianni Forte, curatorul Bienalei Teatro di Venezia, vine la București pentru lansarea revistei Scena.ro

Se lansează a 4-a ediție a Dicționarului Multimedia al Teatrului Românesc: DMTR-Feminin!
octombrie 8, 2023
HomeFest ajunge în cartierul Fabric din Timișoara
noiembrie 8, 2023

Miercuri, 15  noiembrie, ora 19.00, la Teatrelli, va avea loc lansarea numărului 62 (4)/ 2023 al revistei de artele spectacolului Scena.ro. Invitat special: Gianni Forte, curatorul Bienalei Teatro di Venezia, sosit la București la invitația Institutului Italian de Cultură și a redacției Scena.ro.

 

Numărul 62 (4)/2023 al revistei Scena.ro include Dosarul special dedicat Teatrului Italian Contemporan care oferă informații despre artiști și companii active azi, dar și despre dramaturgi și noi texte pentru teatru, fiind gândit astfel încât să aducă argumente solide pentru o apropiere constantă, organică, între teatrul italian și cel românesc.

Invitarea la București, cu ocazia lansării revistei, a lui Gianni Forte, unul dintre cei doi curatori ai Bienalei Teatro di Venezia și co-fondator al remarcabilei companii italiene Ricci/Forte, contribuie la această apropiere și cunoaștere reciprocă, reconfirmând misiunea pe care revista Scena.ro și-a asumat-o încă de la înființarea ei, în urmă cu 15 ani, de a se constitui într-un pod între culturile teatrale.

Dealtfel, această lansare-eveniment marchează împlinirea a 15 ani de existență neîntreruptă a singurei publicații din România dedicată tuturor artelor performative: teatru, performance, instalații, operă, spectacole multimedia, ș.a.

Dosarul Teatrul Italian Contemporan a apărut cu sprijinul Institutului Italian de Cultură și a fost coordonat de criticii de teatru Cristina Modreanu și Oana Cristea Grigorescu. Participă la eveniment: Gianni Forte, Laura Napolitano, directoarea Institutului Italian de Cultură, Cristina Modreanu, redactoare-șefă a Scena.ro și Oana Cristea Grigorescu, redactoare-șefă adjunctă a revistei.

 

Scena.ro este editată de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS).

Revista este un proiect independent, care depinde de cititorii săi!

Campania de abonamente pentru 2024 este în curs: pentru abonare trimite un email pe adresa scena.ro@gmail cu numele complet și adresa, urmând să primești instrucțiuni pentru efectuarea plății. Abonamentul reînnoit costă 70 lei, iar un abonament nou 75 lei. Oricând te abonezi primești acasă, retroactiv, toate numerele din acest an!

Numărul 62(4)/2023 a beneficiat de susținerea financiară a UNITER din fondurile pentru timbrul teatral. Scena.ro este un proiect editorial co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide