Centrul Național al Dansului București sărbătorește excelența în dansul contemporan în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Institutul Francez din București.
A cincea ediție a Premiilor CNDB are loc pe 17 decembrie, de la ora 19.00, la sala Elvire Popesco din Bulevardul Dacia nr. 77. Evenimentul este organizat de Centrul Național al Dansului București (CNDB) și Institutul Francez din București și prezentat de coregraful și performerul Paul Dunca.
Ca de obicei, Premiile CNDB nu se acordă ierarhic, ci după criteriul excelenţei în domeniul dansului contemporan şi artei contemporane și se situează în linia gesturilor similare la nivel european, prin care creatorilor și susținătorilor dansului contemporan le este conferită recunoașterea firească și binemeritată.
„Trofeul nostru este o cărămidă scrisă cu foiță de aur, ea simbolizează fundamentul în dansul contemporan românesc ca profesie. Cărămidă cu cărămidă sperăm să construim împreună ceva durabil şi solid şi poate ajungem chiar să avem şi acea casă pe care ne-o dorim”, spune Vava Ștefănescu, coregrafă și managerul CNDB.
Tema Premiilor CNDB 2018 este parteneriatul. Într-o perioadă marcată de incertitudini și incoerențe politice la nivel mondial, parteneriatul se dovedește a fi soluția care oferă continuitate, încredere, responsabilizare reciprocă, grija comună pentru calitatea rezultatelor și bucuria de a împărtăși succesele. Parteneriatul cu Institutul Francez din București a făcut posibilă realizarea acestui mult așteptat eveniment.
Premianții CNDB
La ediția de anul trecut, CNDB i-a celebrat pe artiștii care au construit de-a lungul secolului XX contextul coregrafic contemporan din România: Iris Barbura, Floria Capsali, Trixy Checais, Lizica Codreanu, Esther Magyar, Gabriel Negry, Stere Popescu, Vera Proca-Ciortea și Paule Sybille.
În 2016 au fost premiați Brynjar Åbel Bandlien și Rui Catalão, Maria Baroncea, Miki Braniște, Adina Cezar – Grupul CONTEMP și Simona Deaconescu, în 2015 au primit premii Mădălina Dan, Florin Fieroiu, Eduard Gabia, Liana Tugearu și Miriam Răducanu, iar în 2014, la ediția inaugurală, au fost premiați Mihaela Alexandra Dancs, Silvia Ghiață, Cosmin Manolescu, Mihai Mihalcea, Alexandra Pirici & Manuel Pelmuș și Ioan Tugearu.
Programul evenimentului
Aflate la a 5-a ediție, Premiile CNDB îl vor avea, și anul acesta, ca MC pe coregraful și performerul Paul Dunca, devenit deja emblema acestui eveniment. Alături de el și de partenerii noștri am pregătit o seară interactivă.
Începând cu ora 19.00, la Sala Elvire Popesco vor fi prezentate filme în premieră, vor avea loc decernarea Premiilor și lansarea cărții FranceDanse Orient-Express 2017 în România, volum apărut sub egida Institutului Francez din România și coordonat de Oana Cristea-Grigorescu și de Andrei Popov.
Program desfășurat în 13 țări din Europa Centrală și de Est şi în care România a jucat un rol central, FranceDanse Orient-Express a readus „în lumina reflectoarelor dansul contemporan, așa cum este el conceput în Franța, adică în toată diversitatea lui, a facilitat întâlnirile și dialogul între artiști francezi și români, a contribuit la construirea de parteneriate strategice între instituții și structuri independente, la diversificarea publicului”, spune Irina Petrescu, directoarea delegată a Institutului Francez din București şi coordonatoarea programului în România.
Închiem seara cu un cocktail de la 20.30 și un ciné-concert de la 21.00, susținut de Karpov not Kasparov, duo electric care produce muzică de „acțiune și reacțiune” din 2009, pe scene din România şi Europa.
Parteneri media ai evenimentului: RFI România, Radio România Internațional, Radio România Cultural, Observator Cultural, AGERPRES
Parteneri media CNDB: AGERPRES, B-Critic, Bucharest City App, Dilema Veche, Feeder.ro, Graphic Front, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Observator cultural, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista Atelierul, Revista CARIERE, Revista Zeppelin, Liternet, Orașulm.eu, Onlinegallery, Șapte Seri, Scena.ro, SUB25, TANĂNANA, Umblat.ro, Veioza Arte, Zelist
Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.
Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide