FRANKENSTEIN în premieră la Sibiu

Festivalul Internaţional de Statui Vivante începe vineri, 14 iunie
iunie 6, 2019
TNTm / FEST Outdoor aduce zburători și iluzii optice pe platoul din fața Teatrului Național din Timișoara
iunie 10, 2019

Sibiu, 6 iunie 2019. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 12 iunie, de la ora 18:00, avanpremiera spectacolului „Frankenstein: Creatura lui Mary”, în regia lui Diego Aramburo (Bolivia).

Comparat de multe ori cu Faust sau Prometeu, personajul legendar creat de scriitoarea britanică Mary Shelley devine pretextul unei repovestiri inteligente în care monstrul terifiant are trăsături mult mai umane, fiind profund ancorat în realitatea de zi cu zi a celor tineri. Noul Frankenstein e de gen feminin și pune în dezbatere limitele digitalizării, dar și pericolele sau emoțiile comunicării prin intermediul platformelor de socializare online în relație cu o criză de identitate specifică adolescenței. Producția de la Sibiu, articulată pe muzica lui Bobo Burlăcianu de la Fără Zahăr, creionează o lume plină de contradicții, ce pune egal între oameni în societate, femei sau bărbați, urâți sau frumoși, puternici sau slabi.

Noul text scris de Diego Aramburo se constituie și ca un manifest pentru drepturile femeilor, cu un mesaj dătător de energie. „Acest spectacol este despre două femei. Mary e prima. Ea creează viață sub forma unei fete foarte tinere. Ea e cea de a doua femeie, protagonista, în cazul acesta: creația lui Mary. Cartea originală, la fel ca versiunea noastră de aici, e și ea despre consecințele actului de a crea, da, dar ambele sunt mai mult despre paradoxul fricii noaste de orice și oricine este diferit. Și ambele sunt, în mare, despre cum e să crești înconjurat de pericolele societății.”, declara Aramburo, care semnează și regia acestui spectacol. Inspirat din macheta primului computer digital, conceptul scenografei Oana Micu creează un spațiu retro – SF ce facilitează o punte între lumi diferite cu ajutorul actorilor Barbara Crișan, Raluca Pavel, Alexandra Șerban, Anton Balint și Claudiu Urse. 

Premiera spectacolului va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 18:00. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat celor cu vârsta sub 12 ani.

Accesul publicului la oricare din cele două reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet este 9 lei, tarif unic.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide