Festivalul Internațional dedicat Tinerilor Regizori THEATER NETWORKING TALENTS, la Craiova, între 28 și 30 iunie

Festivalul Internaţional de Teatru MITURILE CETĂŢII 20 – 30 iunie 2019, Constanța
iunie 19, 2019
Experimentul vine de la Cluj… și din Franța
iunie 24, 2019

Teatrul Naţional “Marin Sorescu” și Universitatea din Craiova organizează în perioada 28-30 iunie a treia ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori THEATER NETWORKING TALENTS 2019.

Festivalul se va desfășura sub forma unei platforme de prezentare a tinerilor regizori, o importantă rampă de lansare pentru absolvenții specializării regie de teatru, unde participanţii își vor prezenta spectacolul de licență/disertație. Ei vor lua astfel contact cu mediul teatrului profesionist, un loc de întâlnire a absolvenților nu doar cu viitori colegi și colaboratori, ci și cu manageri de teatre, directori artistici, producători independenți sau programatori de festivaluri.

A treia ediție TNT îi aduce în centrul atenției șase regizori de teatru absolvenți în anul universitar 2019 ai Facultăților de Teatru din România, Polonia și Serbia. Din partea Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” din București sunt prezente spectacolele COCK, regia Tony Adam, REVIZORUL, regia Slava Sambriș, CALIGULA, regia Iulia Grigoriu, din partea Universității Babeș-Bolyai Cluj este prezent spectacolul O VIAȚĂ NORMALĂ, regia Norbert Boda, din Polonia vedem WEIRDOS, regia regia Natasza Soltanowicz, iar din Bulgaria GEORGE KAPLAN, regia Pavle Terzić.

Secțiunea TNTeammates aduce în atenția publicului de specialitate 18 scenografi, compozitori, coregrafi, performeri,  traducători, dramaturgi, sound, light și video designeri, dar și critici, jurnaliști, profesori universitari și profesioniști din domeniu.

Începând cu această ediție, festivalul nu va mai avea un juriu desemnat, iar caracterul competițional al TNT se va restrânge la încurajarea numeroșilor producători care și-au confirmat prezența la Craiova de a oferi invitații de colaborare absolvenților în stagiunile viitoare. În cazul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, directorul artistic Vlad Drăgulescu va alege la finalul festivalului un absolvent care să monteze un spectacol la Sala Ion D. Sîrbu, în anul 2020.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide