Festivalul de teatru queer PERLE, PARADOXURI ȘI EXTAZ

Eveniment unic, spectacolul coregrafei portugheze Vera Mantero la Timișoara: Muntenii din Caldeirão, exerciții de antropologie ficțională
septembrie 10, 2021
Nominalizările de anul acesta la Premiile Sofia Nădejde
septembrie 20, 2021
PERLE, PARADOXURI ȘI EXTAZ

Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?] vă invită la festivalul de teatru queer PERLE, PARADOXURI ȘI EXTAZ, care va avea loc în perioada 14-19 septembrie, la Centrul de Teatru Educațional Replika și Centrul Național al Dansului București.

Festivalul face parte din cadrul proiectului TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani care se axează pe trei direcții: literatură, arte vizuale și arte performative, realizat de Asociația MozaiQ în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Artă Contemporană, Centrul de Teatru Educațional Replika și artista Kjertsi Vetterstad (Norvegia).

Proiectul propune, de-a lungul anului 2021, o serie de evenimente menite a sublinia importanța culturii queer în ultimele decenii, dar și a încuraja producția culturală nouă prin expoziții, ateliere, tururi ghidate, spectacole de teatru și performance-uri, lecturi publice și evenimente de networking (https://www.facebook.com/triumf.amiria). Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Evenimentul include șase spectacole queer: „Corp Fluid”, „The Protocols”, „Bucurie și fericire”, „Negreșită”, „APR – Adorație Performance-ului Radical” și „Open”, dar și spectacolul „Trepidații/ Antigen/ Ora perfectă”. Acesta din urmă este realizat de dramaturgul și regizorul Bogdan Georgescu și de persoanele participante la atelierul de autoreprezentare pentru persoane trans și non-binare organizat de TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] la final de iunie – început de iulie 2021. „Trepidații/ Antigen/ Ora perfectă” va avea două reprezentații în cadrul festivalului.

Spectacolele se pot viziona la Centrul de Teatru Educațional Replika și la CNDB. Accesul la spectacole este gratuit. Locurile se vor putea rezerva pe eventbrite.com.

PERLE, PARADOXURI ȘI EXTAZ

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide