Episod 2.5 : Avem un trecut. Cum facem să nu ne distrugă prezentul și viitorul?

Triplă selecție a producțiilor Teatrului Național Radiofonic la UK International Radio Drama Festival 2020
februarie 24, 2020
Cu Radu Jude, Alexandru Nanau, Șerban Pavlu și Bogdan Mirică despre cum să înțelegi o societate prin filmele ei – la Podcast Scena.ro # 2
februarie 28, 2020

Invitat : regizorul și scenaristul Radu Jude

Cel mai nou film semnat de Radu Jude, Tipografic Majuscul bazat pe spectacolul omonim al Gianinei Cărbunariu, a avut premiera pe 21 februarie și va fi prezentat la Berlinală în secțiunea Forum, în care a mai fost selectat și un alt film al aceluiași autor, Ieșirea trenurilor în gară, un documentar realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă despre pogromul de la Iași și prezentat în premieră la Berlin pe 26 februarie. În discuția moderată de Oana Cristea-Grigorescu și Cristina Modreanu, Radu Jude vorbește despre pasiunea pentru arhive, despre interesul lui pentru inovația formală în film și mai ales despre importanța asumării trecutului, ca formă de responsabilitate pentru prezent și viitor. Nu în ultimul rând, îi provoacă pe ascultători să-i sugereze titluri cât mai ”cheap” pentru viitorul său film, o comedie romantică, aflat în căutare de coproducători la Berlin.

Episodul poate fi ascultat AICI

Seria a doua a Podcastului Scena.ro. Talking about a revolution/ Să vorbim despre Revoluție este produsă de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, în parteneriat cu Radio România Cultural și cu sprijinul Goethe Institut.

 

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide