Emotional Europe @ BOZAR

In memoriam ILINCA TOMOROVEANU 21 august 1941 – 2 mai 2019
mai 3, 2019
JumătaTESZT – bugetul redus restrânge programul festivalului care începe în zece zile
mai 10, 2019

Pe 9 și 10 mai 2019 se vor desfășura la Bruxelles evenimentele proiectului Emotional Europe, parte a programului Next Generation, Please! inițiat de BOZAR. Dezvoltat de coregraful Cosmin Manolescu, proiectul Emotional Europe își propune să observe modul de viață, interesele și poziționarea politică a noii generații, să reflecteze asupra experiențelor care propun o ieșire din zona de confort și asupra noilor tendințe în arta contemporană, explorând conceptul de corp performativ și problematizând rolul tinerilor în Europa de astăzi. La proiect participă tineri artiști din București, Bruxelles și Antwerp, dansatorii Gilles NoëlSteffi MennenSergiu Diță, artistele vizuale Ioana Stoica și Doina Domenica Cojocaru Thanasiadis, precum și Marta Popovici, muzician de jazz.

Evenimentele proiectului vor fi prezentate de BOZAR pe 9 mai 2019, Ziua Europei, și vor include o serie de momente performative  – My Name Is Europe, ora 17:45, și My Body Is The Stage, ora 19:00,  prezentate cu ocazia vernisajului oficial al expoziției Next Generation, Please!.

În cadrul acestei expoziții deschise gratuit publicului larg în perioada 9 mai – 28 iulie, la BOZAR vor putea fi vizionate două filme realizate de artista vizuală Doina Domenica Cojocaru Thanasiadis – Collective Responsibility și The Body Is the Stage, precum și fotografii și jurnalele de lucru ale echipei artistice Emotional Europe.

Proiectul face parte din producțiile artistice ale Platforma ZonaD, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Emotional Europe este co-produs de Fundația Gabriela Tudor, BOZAR și Institutul Cultural Român Bruxelles, prezentat ca parte a programului cultural al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu sprijinul financiar al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide