Ediția 32 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț se desfășoară în perioada 3-12 septembrie 2021

MASTERWORK – de Emese Cuhorka & Csaba Molnár
august 17, 2021
Concursul Național de Dramaturgie
august 24, 2021

Tema acestei ediții este POSTPREZENT, o invitație la reflecție asupra acestei perioade care ne pune în situația de a ne regândi valorile și comportamentele.

26 de spectacole | 7 țări | 55 de evenimente

Festivalul își continuă direcția curatorială, reflectată în selecția spectacolelor și evenimentelor din secțiunea națională, internațională, secțiunile „TT în Festival” și „Festival +”, adresându-se, în primul rând, comunității locale – spectatorii din orașele Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț.

Secțiunea națională reunește în special spectacole realizate pentru spații neconvenționale, în aer liber. Astfel, spații publice din cele trei orașe devin scene ale Festivalului.

Secțiunea internațională, denumită „Something to declare”, a fost regândită astfel încât să se adapteze acestui context în care mobilitatea este limitată. Artiști internaționali care activează în Belgia, Cehia, Germania, Kosovo, Moldova, Polonia și România au fost comisionați de către echipa curatorială pentru a crea o serie de lecture performances ce aduc în discuție teme ale realității globale de astăzi.

TT în festival prezintă patru montări în premieră ale unor texte originale, producții ale Teatrului Tineretului, din stagiunea „Ne vedem afară“.

Secțiunea Festival + cuprinde ateliere dedicate copiilor și adolescenților, lansări de publicații naționale și internaționale, vernisaje, proiecții de film, dezbateri, întâlniri cu artiștii în cadrul TT Talks.

Anul acesta, Festivalul acordă pentru prima dată Premiul „Cătălina Buzoianu“, celebrând astfel memoria unei regizoare de excepție, formatoare de artiști din spațiul teatral românesc, a cărei activitate din anii ‘70-’80 a marcat parcursul estetic al Teatrului Tineretului. În același timp, premiul își dorește să încurajeze solidaritatea între artiști din generații diferite și din diverse domenii artistice. Artistul Dan Perjovschi donează onorariul său (pentru realizarea, în cadrul Festivalului, a proiectului site-specific „Desen de intrare“) unui tânăr artist sau unui grup independent prezent în Festival. De asemenea, Juriul de adolescenți va acorda un premiu spectacolului considerat cel mai relevant pentru generația lor.

Vă invităm să descoperiți programul complet și alte informații despre Festivalul de Teatru Piatra Neamț pe site-ul Teatrului Tineretului: www.teatrultineretului.ro și pe canalele noastre de social-media.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide