DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ LOCALĂ ÎN FNT 2022

LAUREAȚII GALEI PREMIILOR UNITER a 30-a ediție
iulie 5, 2022
Follow up Symposium EXPLORING PLUREALITIES #1
iulie 20, 2022

Cea de-a 32-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura în perioada 5 – 13 noiembrie 2022 la București, anunță lansarea unui concurs de dramaturgie pe tema de anul acesta a FNT-ului: Granițe fragile. Istorii fluide.

Concursul va avea în centru texte scurte (maxim 30 de minute la lectură).

Juriul care va selecta piesele scurte este format din Alina Nelega, Maria Manolescu și Peca Ștefan, ale căror texte de teatru sunt montate atât în țară, cât și în străinătate, în teatre de stat și în teatre independente.

Autorii și autoarele selectați/selectate vor primi feedback și ghidaj în dezvoltarea pieselor în cadrul unor ateliere de scriere dramatică. Fiecare membru/membră a juriului va ține două ateliere online, pe parcursul cătora textele vor putea fi discutate și îmbunătățite.

Textele selectate vor fi prezentate sub forma unor spectacole-lectură în cadrul Festivalului Național de Teatru și publicate pe www.liternet.ro.

Calendarul concursului:

  • 10 septembrie – deadline texte scurte
  • 1 octombrie – anunțarea selecției
  • 1 octombrie-15 octombrie – întâlniri online cu Alina Nelega, Maria Manolescu și Peca Ștefan
  • 30 octombrie – trimitere texte în varianta finală

Cerințe în vederea participării la concurs:

  • CV al autoarei/autorului
  • Piesa scurtă
  • Declarație de conformitate (Subsemnata/Subsemnatul declar că textul… îmi aparține și mă oblig ca, în cazul în care voi fi selectat/ă, să particip la atelierele de scriere dramatică).

Documentele vor fi trimise pe adresa de mail: dramaturgie@fnt.ro

 

„Cred cu tărie că, pentru a avea o dramaturgie locală relevantă și puternică, este nevoie să creăm contexte care să încurajeze și să susțină producția de texte noi. Festivalul Național de Teatru este un context cu vizibilitate, care oferă anul acesta un cadru de reprezentare pentru dramaturgia momentului prezent. O dramaturgie care are nevoie să se audă și să se vadă.” (Mihaela Michailov, curatoare FNT, alături de Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari)

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide