Dragă breaslă teatrală

Premiile UNITER – Carmen Lidia Vidu: PREMIUL MEU ESTE PREMIUL VOSTRU !
iulie 20, 2021
Premieră @CNDB: Iluzionistele – de Mădălina Dan
iulie 26, 2021

Dragă breaslă teatrală

Criticul Miruna Runcan a primit Premiul UNITER pentru critică teatrală la Gala UNITER din 19 iulie 2021. Cu această ocazie, a transmis breslei următorul mesaj:

În momentul în care se întâmplă asta, sunt într-un avion către Bruxelles, așa a fost soarta. Câtă vreme chiar s-a întâmplat, am a mulțumi atât juriului de selecție, cât și celui de acordare a premiilor: da, a fost greu de ales, deci le transmit toată dragostea colegelor Oana Stoica și Irina Wolf fiindcă există și muncesc cu atâta folos. Ca și tuturor prietenilor de toate vârstele și, mai ales, studenților mei, care mi-au dat, poate fără să știe, din energia lor, în ultimul sfert de veac.

Totuși, aș avea ceva de spus – sper important, breslei care îmi oferă acest premiu:

Dragă breaslă, memoria teatrului românesc, și deci memoria fiecăruia dintre artiștii săi în  parte, se constituie din munca tăcută a cronicarilor și criticilor de teatru, istoricilor și teoreticienilor teatrului. Nu, ei nu sunt niște artiști ratați, cum îți place adesea să glumești: sunt niște îndrăgostiți pătimași. Asemeni actorilor, scenografilor și regizorilor care-și dau viața pentru ca să le iasă rolul, își dau viața ca să reflecte, să reflecteze la și să păstreze în cuvinte secunda acestei arte, ca într-un chihlimbar. Îți mulțumesc că ne dai de gândit.

Miruna Runcan

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide