Corpuri (in)vizibile – Atelier și masa rotunda

Intersecții și deschideri – A doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Rom KATHE, AKANA!
noiembrie 9, 2022
Se lansează Scena.ro #58
noiembrie 18, 2022

La AREAL dansăm liber ca o modalitate de a fi împreună dar și ca un mijloc creativ de a intra în contact cu propriul corp, istoriile și întrebările noastre. Dansăm ca să ne spunem poveștile personale ca o formă de cunoaștere, suport și vindecare. Dansăm cu urmele pe care le lasă cancerul în viețile noastre. Dansăm pentru a aduce lumină în corpurile noastre și pentru a ne afirma existența. Dansăm pentru a celebra momentul prezent, așa cum suntem acum.

Din 15 noiembrie, dansăm în cadrul unui nou curs de mișcare cu elemente de terapie prin dans – corpuri (in)vizibile, condus de coregrafii Cristina Lilienfeld și Cosmin Manolescu. Cursul oferit gratuit și organizat în premieră la spațiul AREAL, își propune să ofere sprijin și suport terapeutic pacienților bolnavi de cancer, supraviețuitorilor acestei boli sau sau membrilor susținători/familiilor acestora. Timp de aproximativ 90 de minute, participanții se vor conecta la corpul lor, se vor mișca și își vor explora creativitea prin sesiuni de improvizații libere ghidate dar și discuții și vizionări de filme. Cursul este oferit gratuit în cadrul rezidenței de cercetare coregrafică pe tema cancerului de sân. Cei interesați să participe la cursul corpuri (in)vizibile sunt rugați să trimită un mesaj de rezervare la adresa cosmin@arealcolectiv.ro sau la telefon 0724357237 (Cristina) sau telefon 0722 322 366 (Cosmin).


In avanpremiera lansării cursului, în data de 13 noiembrie, va avea loc o masă rotundă organizată de AREAL în care echipa proiectului formată din coregrafii Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld, Cătălina Florescu (dramaturgă, New York), Sabina Ulubeanu (compozitoare), vă invită la o discuție incomodă despre cancer și modurile profunde prin care această boală ne marchează viața. Discuția informală va fi urmată de o scurtă prezentare work-in-progress a materialului dezvoltat de Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld în cadrul primei rezidenței de cercetare din 2022, prima etapă în vederea realizării unui nou performance pe această temă în 2023. Cei interesați să participe live la masa rotundă la AREAL, sunt rugați să confirme participarea la adresa cosmin@arealcolectiv.ro. Discuția și prezentarea work-in-progress vor fi transmise live online pe contul Facebook AREAL.

Cursul “corpuri (in)vizibile” face parte din rezidența de cercetare coregrafică “Cancer, Coregrafiat” organizată în cadrul stagiunii de toamnă AREAL, un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide