„Conu’ Leonida” la unteatru – premiera lunii august

„Ziua în care a dispărut soarele”, noul spectacol Apollo111
august 16, 2018
Podcastul & Arhiva online Scena.ro: ”A fi sau a nu fi independent”
august 28, 2018

 

Mult unteatru la Sala Mică

La unteatru stagiunea continuă toată vara, iar pe 24 august este programată și premiera spectacolului „Conu’ Leonida față cu reacțiunea”. Evenimentul are loc vineri de la ora 19:30, la Sala Mică și are durată de o oră.

Spectacolul este regizat de tânărul Florin Liță care actualizează textul clasic al lui I.L. Caragiale, cu ajutorul personajelor interpretate de Cristina Casian (Safta), Florina Gleznea (Efimița) și Ionuț Grama (Conu’ Leonida), și al scenografiei semnate de Răzvan Bordoș, care a fost gândită ca al patrulea personaj-kitsch al piesei. În epoca post-truth, deși personajele din spectacolul de față trăiesc în perioada ceaușiștă, faptele nu mai contează, doar apelul emoțional funcționează și lărgește prăpastia dintre progresiștii informați și marginalii ignoranți care au o părere despre orice. Regizorul oferă o montare care dovedește că dramaturgul român din secolul trecut rămâne mereu actual.

 

Florin Liță declară: „Mi-am promis, după Gala HOP de anul trecut, să fac tot ce mai rămâne de făcut în meseria asta, după rețeta un strop de fericire, un gram de iubire, un kil de echilibru și teatru cât încape. Iar la Sala Mică de la unteatru încape mult teatru. Le mulțumesc colegilor mei, Cristina, Florina, Ionuț și Răzvan pentru cât Caragiale putem face împreună. Iar lui Andrei și Andreei pentru șansă și găzduire. Restul e treaba publicului.” încheie Liță.

 

„Conu’ Leonida față cu reacțiunea”a deschis „Zilele unteatru” ca repetiție cu public pe 25 iulie, iar avanpremierele au avut loc pe 5 și 11 august 2018. Pe 23 august de la ora 20:00, spectacolul are o reprezentație în concurs în cadrul festivalului Undercloud la ARCUB, Sala Bolți. Toate aceste reprezentații sunt sold out la data difuzării prezentului comunicat.

 

Biletele pentru spectacolele din august de la unteatru sunt în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe unteatru.ro. Rezervările se pot face prin sms la 0721 268 516 sau email la rezervari@unteatru.ro , specificând numele, data, spectacolul și numărul de locuri.

 

Despre unteatru

Teatrul unteatru a respirat pentru prima oară pe 25 iulie 2010 , născându-se din entuziasmul regizorilor Andrei și Andreea Grosu. Aici nu aplauzi pentru că trebuie, ci pentru că simți.

unteatru promovează o generație de artişti, regizori, actori, muzicieni, coregrafi și artişti plastici. unteatru promovează educaţia prin cultură. unteatru asigură un spaţiu de repetiţii şi producţii care merită expunere. La unteatru se montează clasici reactualizați, autori contemporani și spectacole laborator.

 

Despre Florin Liță

Este, în propriile-i cuvinte, „ un regizor în stadiu incipient”, care montează comedie, un spectator avid și un om curios. A colaborat cu Teatrul de Comedie, Teatrul Luni (Green Hours), Arte Dell’Anima și unteatru. Florin Lițăa regizat spectacolele: „Cu ușile închise”, 2016, UNATC „I.L.Caragiale” București, „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale la Teatrul Arte Dell’Anima, „Malaga” de Lukas Bärfuss la Teatrul Luni (Green Hours), Podulde Laurent Van Wetter la Teatrul de Comedie.

 

Despre parteneri

Partener principal unteatru: BRD Groupe Societe Generale, teatru trup și suflet

Plăcut de Radio Guerrilla.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide