Concursul Național de Dramaturgie

Ediția 32 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț se desfășoară în perioada 3-12 septembrie 2021
august 23, 2021
CORP2021 și lansarea stagiunii de toamnă AREAL
august 25, 2021

Din cele 30 de texte înscrise în ediția 2021 a Concursului Național de Dramaturgie, juriul format din prof. univ. dr. Nicolae Mandea, președintele juriului, teatrologul Călin Ciobotari și Codruța Popov, consultant artistic al Teatrului Național din Timișoara a selecționat cele patru texte care vor intra în etapa următoare. Acestea sunt:

Stockholm de Ana-Sorina Corneanu

Noul profet de Radu Popescu

Medeea: Furie de Radu Popescu

Copiii nopții de Radu Andrei

Următoarea etapă, inclusă în FEST-FDR2021, va avea loc între 28 august și 5 septembrie 2021. Astfel, în perioada 28.08 – 1.09.2021, cele patru texte vor fi prelucrate de regizorii și actorii Teatrului Național în cadrul Atelierelor CND, concretizate prin cercetarea și prelucrarea textelor de patru echipe formate, fiecare, din autor, regizor și actori. Atelierele se vor dezvolta într-o serie de spectacole-lectură, prezentate publicului în cadrul acțiunii Teatru-lectură în Parcul Civic, în fiecare zi, între 2-5.09.2021, de la ora 11, în Parcul Civic, în proximitatea Sălii 2.

Teatru-lectură în Parcul Civic este o etapă participativă, în care spectatorii prezenți vor avea ocazia să contribuie prin intervențiile lor la „modelarea” formei finale a textelor. Cele patru texte vor fi publicate în volum, lansarea fiind programată în luna noiembrie. Acțiunea este parte a traseului Vocile Orașului și urmărește susținerea democrației participative.

Teatru-lectură în Parcul Civic este un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

 

Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide