Ce înseamnă să trăiești departe de țara în care te-ai născut?

Punct de cotitură 1989 | Evenimente și dezbateri #IFRoumanie
aprilie 14, 2019
 “Marea Ruşine” împlineşte un an de când se joacă la Teatrul Excelsior
aprilie 19, 2019

Spectacolul „Déracinés/Rupți din rădăcini”, de Bogdan Zamfir, va fi prezentat pe 24 şi 25 aprilie 2019, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, sala Stere Popescu, din Bulevardul Mărăşeşti nr. 80-82.

„Déracinés/Rupți din rădăcini” este un eveniment organizat în cadrul Sezonului România-Franța 2019, co-produs de Centrul Național al Dansului București și primul proiect al actorului Bogdan Zamfir în calitate de regizor-autor. Premiera spectacolului a avut loc în Franţa, pe 17 și 18 decembrie 2018 la Teatrul Lavoir Moderne Parisien.

Libertatea de mișcare a cetățenilor (valoare fundamentală a Europei moderne), migrația cauzată de conflictele armate din Orientul Apropiat, globalizarea sau nevoia permanentă a OMULUI, din cele mai vechi timpuri, de a se mișca, de a-și găsi locul altundeva decât în țara de origine, au reprezentat, în ultimii ani, subiecte dezbătute și analizate pe larg, în majoritatea societăților europene și nu numai.

Spectacolul este jucat în limbile franceză, română și romani și pornește de la întrebările „Ce înseamnă să trăiești departe de țara în care te-ai născut? Să nu vorbești limba țării unde trăiești? Să fii CELĂLALT, cel care în imaginarul colectiv nu face parte din <majoritate>?“.

“Déracinés / Rupți din rădăcini” a luat naștere prin prisma experiențelor diferite și a bagajului cultural al artiștilor, dar având ca limbaj comun teatrul.

BIO
Bogdan Zamfir este un actor de origine română. Activitatea sa se desfășoară, în cea mai mare parte, în spațiul francofon (Franța și Belgia). A colaborat cu Joel Pommerat, Gianina Cărbunariu sau Christophe Sermet (în teatru) – Lucie Borleteau, Xavier Giannoli și Jean-Pierre și Luc Dardenne și Radu Jude(cinematografie).
Déracinés / Rupți din rădăcini este primul său proiect în calitate de regizor-autor.

 

Distribuție:
Audric Chapus
Fanny Cuvelier
Zita Moldovan
Annah Schaeffer
Bogdan Zamfir

Text și regie:
Bogdan Zamfir

Asistent de proiect:
Ioana Gonțea

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide