Cazul real al unui băiat din Galați crescut să creadă că este Iisus Hristos, subiectul celei mai noi premiere de la teatrul POINT din București

Festivalul Tânăr de la Sibiu – Cinci spectacole vor marca 30 de ani de la Revoluție
octombrie 23, 2019
Ne despărțim de Maşa Dinescu!
octombrie 29, 2019

Pe 02 și 16 noiembrie, la spațiul POINT din București, ora 20, are loc premiera unui spectacol de teatru inspirat din cazul real al unui tânăr din Galați izolat de mama sa într-un garaj și crescut să creadă că este reîncarnarea lui Iisus Hristos, știre care a făcut înconjurul televiziunilor în 2007-2008. „Uitasem” este scris și regizat de Gabriel Sandu, iar din distribuție fac parte actorii Nicholas Cațianis, Edith Alibec, iar Andrei Raicu asigură muzica live.

Spectacolul, un coming of age între Galați-Berlin-București, ficționalizează viața băiatului după vârsta de 12 ani, când află că este doar un om ca toți ceilalți. Gabriel Sandu a scris și regizat o poveste despre memorie și afecțiune, despre lucruri pe care le credem uitate, dar care ne urmăresc mereu.

Uitasem” este o poveste despre nevoia noastră de a fi însemnați, despre mesianismul mic de zi cu zi, despre ce rămâne în urma primei iubiri, despre puterea proiecțiilor celorlalți asupra vieții noastre.

Textul a câștigat unul din premiile competiției de dramaturgie Focus Drama 2018.
Bilete: https://eventbook.ro/theater/bilete-uitasem

***^^^***

Gabriel Sandu este un dramaturg, jurnalist și regizor român, doctorand al Facultății de Teatru din cadrul Universității Babes Bolyai din Cluj. O parte considerabilă dintre piesele de teatru pe care le-a scris se bazează pe subiecte investigate anterior în munca sa de jurnalist. Piesa „Tatăl meu, preotul”, inspirată de cazul real al unui preot care milita împotriva homosexualilor, în timp ce propriul său fiu este gay, a fost montată de două ori, întâi la Teatrul Național din Târgu Mureș, în regia Letei Popescu și la Teatrul Apollo111, în regia Elenei Morar, spectacol selectat și în cadrul Festivalului Național de Teatru 2018. În 2018, Gabriel a câștigat Marele Premiu pentru textul „Iulia, biata de ea” la festivalul de Monodrame de la Bacău.

Nicholas Cațianis, actor al Teatrului „Maria Filotti” Brăila, este cunoscut publicului pentru rolurile din spectacole precum „București. Instalație umană”, regia Radu Nica, sau „Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba”, regizat de Eugen Jebeleanu. În 2016 a fost selectat în programul „10 pentru film” din cadrul TIFF, iar în 2015 a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Gala HOP a Tânărului Actor.

Edith Alibec a absolvit școala de actorie Athanor Akademie din Germania (2015), sub îndrumarea lui David Esrig. A produs și a jucat în one woman show-ul „De ce fierbe copilul în mămăligă”, după cartea cu același nume a Aglajei Veteranyi, cu care a câștigat toate cele trei premii, inclusiv trofeul, celei mai mari competiții de monodrame din România, Bacău Monofest 2018. Spectacolul este jucat în numeroase orașe ale lumii, de la Zurich la New York și beneficiază de o microstagiune la Gate Theatre din Londra, primită foarte bine de critici. În 2018 este distribuită într-unul din rolurile ultimului film regizat de Cristi Puiu, iar din 2019 joacă alături de Judith State și Istvan Teglas în ANABY, producție a spațiului POINT București.

***^^^***

Distribuție: Nicholas Cațianis, Edith Alibec, Andrei Raicu (muzică live)

Scenografie: Andra Manea

Sound design: Andrei Raicu

Video: Ana Cârlan

Light design: Dragoș Petrișor

Ilustrații: Andrei Popa

Text și regie: Gabriel Sandu

***^^^***

Intrare: 35 lei

***^^^***

Parteneri Media: VICE România, Scena9, Decât o Revistă, Libertatea, TANĂNANA

***^^^***

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide